Bez nervoze i stresa

10 saveta za pakovanje

Ne dozvolite da vam pakovanje pokvari put već naučite kako da se spakujete kao profesionalac u samo nekoliko koraka
Lifestyle
00:48h
10 saveta za pakovanje
Foto: Shutterstcok

Pakovanje je veština kojom možete lako da ovladate ako se pomirite sa činjenicom da ne možete da ponesete ceo ormar, kao i da ćete sigurno zaboraviti nešto što vam nije ni palo na pamet da će vam zatrebati. Potrudite se da pratite 10 koraka koji će vam pomoći da se spakujete kao pravi profesionalac.

Za početak, usvojite zlatno pravilo: Ponesite duplo manje garderobe ali nešto više novca nešto ste mislili da je potrebno.

1.Napravite listuUzmite veliki papir, napravite kolone i koristite različite boje da odvojite odeću, kozmetiku, tehničke uređaje i ostalo. Najviše pažnje će svakako zahtevati odeća i obuća koju ćete prilagoditi vremenskim prilikama, cilju putovanja (posao ili zabava), a zatim dodajte modne dodatke. Naravno, veš, čarape i kozmetika zahtevaju da budu na vrhu liste.

2.Pregledajte ormarBacite pogled na stanje u ormaru. Pogledajte šta biste želeli da ponesete, izvadite svu tu odeću, podelite je prema nameni: gornji delovi, donji delovi, haljine, a zatim napravite tabelu šta se sa čim slaže.

3.Birajte odeću tematskiNemote da pravite po jednu kombinaciju, već se trudite da komadi budu što usklađeniji. Breton top, crni blejzer, farmerice i baletanke ili ravne patike će vam svakako biti potrebne. Nadograđujte odeću prema cilju putovanja i trudite se da bude što neutralnijih boja.

4.Nabavite posebnu mrežu za elektronske uređajeNa pijaci ili u nekoj radnji "Sve za 99", potražite male nesesere sa mrežama, u koje ćete spakovati kablove, tablet, punjač za mobilni, pa čak i naočare za sunce.

5.Kozmetiku razvrstajte po manjim vrećamaPodelite kozmetičke proizvode i šminku u manje vrećice: one za osnovnu higijenu u jednoj, šminka u drugoj, nega kose u trećoj. Ne zaboravite na vlažne maramice i gelove za suvo pranje ruku, koje ćete spakovati u ručni prtljag.

6.Srolajte odeću da bi imali više mesta

Kako biste uštedeli na prostoru, veće komade, poput mantila ili pantalona, srolajte, a zatim ih vežite trakama.

7. Koristite stare vreće od cipela za vešU jednu vreću stavite čarape, u drugu gaćice, a u treću brushaltere. Tako ćete tokom i kada stignete na odredište znati gde vam se šta nalazi i lakše ćete pronaći komade koji su vam potrebni za nošenje ispod određene odeće.

8.Koristite nalepnice jarkih boja kako bi vaš kofer bio lako uočljivKako biste uvek znali gde je vaš kofer, posebno ako idete na dug put, izlepite ga nalepnicama u trendi neon bojama.

9.Ne brinite previše, sve može da se kupiVraćamo se na zlatno pravilo. Možda nećete moći da kupite baš taj crni top ili kremu određenog proizvođača, ali naćićete zamenu, ma gde se našli.

10.Pregledajte šta ste spakovali i napravite reviziju spiska sa početkaLako se desi da nas uzbuđenje zbog puta "ponese", pa u našem koferu završi tri puta više stvari nego što je planirano. Ako vam se ovo desilo, ne očajavajte, već se odreknite nekoliko sitnica, jer ćete sigurno moći i bez njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs