Kako bi telo što bolje funkcionisalo

Prešli ste četrdesetu? Jedite što više ove hrane!

Svaka decenija života zahteva određene hranljive materije, a što više patlidžana, borovnica i šljiva samo su neke od namirnica koje bi trebalo da jedete nakon što pređete magičnu četrdesetu
Fitnes & Nutricija
14:06h Autor:
Prešli ste četrdesetu? Jedite što više ove hrane!
Foto: Thinkstock

Kad proslavite magični četrdeseti rođendan, neki procesi u vašem telu zahtevaju više pažnje, a najviše treba paziti na unos hrane koja će osigurati sve potrebne hranljive materije i antioksidanse kako bi telo što bolje funkcioniralo.

Za početak, treba unositi što više ljubičaste hrane poput patlidžana, borovnica, šljiva, grožđa i cvekle. Naime, oni su puni antioksidansa, naročito antocijanina koji redukuje upalne procese za više od četvrtine.

OVDE pročitajte koja četiri napitka štite srce.

Obavezan deo vaše ishrane trebalo bi da budu semenke lana i susam koji spadaju među najjače antioksidanse. Mlevene semenke dodajte u žitarice, jogurt ili razna kuvana jela i vaše telo će vam biti zahvalno.

OVDE pročitajte zašto je ponekad dobro jesti zamrznutu hranu.

Ako vas pobedi glad, morate uvek pri ruci imati badem, jer u četrdesetima pada nivo leptina, hormona sitosti, pa nije čudo da baš u tim godinama počnete da dobijate kilograme. Stoga, kad ste gladni uzmite pola šoljice badema i glad će nestati.

OVDE saznajte sve blagodeti samo jedne pomorandže dnevno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs