Ključna pravila za negu kratke kose: Redovno šišanje je najvažnije!

Kratku kosu možete vrlo lako održavatu ukoliko se pridržavate nekoliko saveta, a možete i da eksperimentišete sa ukrasima za kosu
Nega
23:00h
Ključna pravila za negu kratke kose: Redovno šišanje je najvažnije!
Foto: Thinkstock

Ako verujete da je kratka kosa laka za održavanje - u velikoj ste zabludi! Stvari stoje potpuno drugačije i kratkoj kosi itekako treba nega.

Ali, ne znači da je mnogo komplikovana! Da bi vaša kratka kosa bila sjajna i lepršava, morate se pridržavati se nekoliko jednostavnih saveta.

Koje uslove morate ispunjavati da biste nosili kratku kosu, saznajte OVDE.

Kratka kosa mora redovno da se šiša, bar jednom mesečno, jer je "prelaz" mnogo vidljiviji nego kod duge kose.

Prilikom upotrebe šampona, regeneratora i maski za kosu smanjite dozu, potrebno vam je mnogo manje za kratku nego za dugu kosu. Iako vam se čini da je brže operete, kratkoj kosi za masažu temena i temeljno pranje treba isto vremena kao i za dugu.

Pazite i na fen za kosu - možda sad ne koristite peglu i figaro, ali fen je podjednako oštećuje, pa ne zaboravite da je negujete odgovarajućim peparatima, koji će je zaštiti od toplote.

Ukoliko ste kosu ošišali kratko, to ne znači da ne možete da eksperimentišete: dohvatite ukosnice, ukrase za kosu, a posebnu pažnju obratite na minđuše i ogrlice, koje sa novom frizurom dolaze do punog izražaja.

A šta o vama govore vaše omiljene minđuše, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs