5 TAJNI DUGE I ZDRAVE KOSE KOJE PRAKTIKUJU INDIJKE: Na potpuno prirodan način oporavite vlasi i vratite im sjaj

Indijke su poznate po svojoj dugog i zdravoj kosi, a evo na koji način je one neguje na potpuno prirodan način

Nega
19:14h Autor:
5 TAJNI DUGE I ZDRAVE KOSE KOJE PRAKTIKUJU INDIJKE: Na potpuno prirodan način oporavite vlasi i vratite im sjaj
5 tajni duge i zdrave kose koje praktikuju Indijke, Foto: J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lepa, duga i zdraga kosa je imperativ skoro svake žene, a recept za savršenu negu otkrile su Indijke. Ove žene definitivno mogu da se pohvale predivnom i bujnom kosom i to to bez skupih tretmana i luksuznih proizvoda, piše Mogu ja to sama.

Došlo je vreme da i vi otkrijete tajnu koja se krije iza njihovih bujnih tamnih lokni i talasa i još dana krenete na put ka kosi kakvu sanjate.

1. Sok od aloja vere

Da li u svojoj blizini imate saksiju sa fantastičnom aloja verom? Vreme je da iskoristite prednosti ove biljke na najbolji način. Sok aloja vere je najbolji prirodni preparat za stimulaciju rasta kose.

Otkinite par listova aloa verem presecite je na pola i stisnite da iscedite sok. Ovu dragocenu tečnost nanesite na skalp i utrljajte u kožu. Ostavite minimum dva sata, a poželjno je preko noći, da hranljive supstance prodru do korena dlake.

Sok od aloje vere odličan je za negovanje kose
Sok od aloje vere odličan je za negovanje kose foto: Shutterstock

2. Ispiranje hladnom vodom

Potrudite se da vam ovo postane navika čak i tokom zime (lepo zagrejte dom pre pranja kose). Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju i samim tim utiče na sveukupno poboljšanje stanja kose. Već nakon prvog ispiranja primetićete da je kosa sjajnija.

Ovo ne znači da treba da u potpunosti ispirate kosu hladnom vodom, već samo na kraju pranja, poslednjih 30-ak sekundi namestite tuš na hladnu vodu.

Kosu isperite hladnom vodom
Kosu isperite hladnom vodom foto: Profimedia

3. Jabukovo sirće

Bar 2 puta mesečno poslužite se jabukovim sirćetom prilikom pranja kose. Jabukovo sirće aktivira rad folikula kose i tako poboljšava njen rad i utiče na jačanje vlasi.Nakon uobičajenog pranja, sirće upotrebite umesto balzama. Nemojte ga ispirati već ostavite da ga kosa upije. Ne brinite, neprijatan miris će ispariti!

Jabukovo sirće odlično je za sjaj kose
Jabukovo sirće odlično je za sjaj kose foto: Shutterstock

4. Proteinske maske

Proteinske maske su najbolje rešenje za čuvanje krajeva kose od pucanja i oštećenja. Dva jajeta sobne temperature razbijte, odvojite belance od žumanaca, belanca umutite da se stvori čvrsta pena. Dobijenu penu nanesite na krajeve kose, uvijte kosu u punđu, stavite kesu na kosu i ostavite da maska deluje par sati.

5. Maska od jaja i konjaka

Za jaja već znate da su odličan izvor proteina neophodnih za izgradnju kose, ali da li ste znali da konjak zadrži tanin - supstancu odgovornu za veću gustinu kose. Umutite jaja sa malo konjaka, dodajte maslinovo ulje i nanesite dobijenu smesu na kosu. Ostavite da deluje par sati pa isperite.

Maska od jaja učiniće kosu zdravijom
Maska od jaja učiniće kosu zdravijom foto: Shuterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs