probajte

Postaje LOMLJIVA, počinje da OPADA: 5 domaćih MASKI ZA KOSU koje će je spasiti od MRAZA!

Tokom ledene zime celo naše telo treba posebnu negu.

Nega
Autor:
Postaje LOMLJIVA, počinje da OPADA: 5 domaćih MASKI ZA KOSU koje će je spasiti od MRAZA!
Foto: Shutterstock

Ovo se odnosi ne samo na kožu lica, koju smo već navikli da štitimo od hladnoće, već i na kosu. Zbog mraza kosa slabi, gubi svoj prirodni sjaj, postaje lomljiva i počinje da opada. Situaciju pogoršava suv vazduh u zatvorenom, nedostatak vitamina i stalno nošenje šešira i kapa. Zbog toga smo prikupili 5 recepata za maske za kosu koje možete sami da napravite.

Maska za kosu od banane

Ova maska savršeno neguje kosu i kožu glave i zasićuje ih vitaminima. Za pripemu su vam potrebni banana, kašika meda i četvrtina limuna. Ispasirajte bananu, iscedite limun i dodajte kašiku meda u smesu. Dobro izmešajte i nanesite masku na kosu duž cele dužine. Kada se smesa malo upije, umasirajte je u kožu glave dodatnim nežnim pokretima. Posle sat vremena isperite toplom vodom i operite kosu šamponom.

Pasji trn

Maska od ulja pasjeg trna savršeno hidrira kosu i vraća joj prirodni zdrav sjaj. Recept za ovu masku je vrlo jednostavan: kupite ulje pasjeg trna, zagrejte malo u mikrotalasnoj i nanesite na kosu celom dužinom. Stavite plastičnu kapu za tuširanje ili jednostavno umotajte kosu prozirnom folijom. Obmotajte sve peškirom. Posle sat vremena isperite kosu vodom i šamponom.

Maska od kokosa

Hranljivo kokosovo ulje nije dobro samo za kuvanje - ono takođe neguje vašu kožu, nokte i kosu, tako da ga sigurno imate kod kuće. Glavna osobina ulja je da dobro zadržava vlagu i sadrži kiseline korisne za kosu. Za hranljivu masku malo zagrejte ulje i nanesite samo na dužinu kose, bez dodirivanja korena i vlasišta. Posle pola sata dobro isperite toplom vodom.

Maska od žumanca

Maska od žumanca bila je popularna među našim bakama. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je vidljiv gotovo odmah: kosa postaje sjajna. Odvojite žumance, dodajte par kapi limunovog soka i razblažite smesu vodom. Nanesite masku po celoj dužini kose i isperite nakon pola sata.

Maska sa uljima

Prirodna ulja neguju kožu i kosu jednako dobro kao i skupa kozmetika. Savršeno vraćaju sjaj kosi i neguju oštećene vrhove. Uzmite jednu kašičicu ricinusovog ulja, ulja od čička i maslinovog ulja, zagrejte ih malo u mikrotalasnoj i nanesite na celu dužinu kose. Isperite nakon 15 minuta toplom vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs