NIJE ZA SVAKOGA

TREND FARBANJA KOSE KOJI SE VRATIO IZ 90-IH IZGLEDA JOŠ BOLJE NEGO PRE: Osvežite svoju kosu sa samo nekoliko pramenova!

Punđe, istanjena kosa, šnale u obliku leptira - sve tu to bili trendovi devedesetih godina prošlog veka Ali, jedan trend za kosu iz te decenije napravio je veliki povratak.

Nega
15:32h Autor:
TREND FARBANJA KOSE KOJI SE VRATIO IZ 90-IH IZGLEDA JOŠ BOLJE NEGO PRE: Osvežite svoju kosu sa samo nekoliko pramenova!
Instagram / chrisweberhair, Foto: Instagram / chrisweberhair

Nosile su ga Bela Torn, Dua Lipa, Debi Rajan, Hilari Daf i još mnogo slavnih osoba. Dženifer Aniston popularizivala je ovaj trend kada je glumila Rejčel u hit sitkomu ‘Prijatelji’- to su debeli pramenovi. Oni su se, kao i svi najveći trendovi za kosu, ponovo proslavili zahvaljujući Instagramu.

Mnogi koloristi počeli su se da se udaljavaju od balajaž tehnike farabnja. Sada se kreću prema stilu koji je mnogo izraženiji. Ali, ovaj put, debeli pramenovi doživeli su pregršt modernih obrtaja. Boja više nije boje meda, farbani delovi nisu manji od širine prsta i više se ne rade od samog korena kose. Stručnjaci takođe ističu da ovakvi pramenovi najbolje funkcionišu na kovrdžavoj ili talasastoj kosi. Još jedan trik za postizanje najlepših pramenova je odabir prave nijanse kojom ćete posvetliti svoju kosu. Zato pramenovi ne bi trebalo da budu biti više od četiri nijanse svetliji od vaše boje kose.

Ovakvi pramenovi se mogu činiti kao vrlo hrabar izbor, ali postoji suptilniji način na koji se može kreirati ovaj trendi look iz 90-ih. Naime, pramenovi bi trebalo da se stope s ostatkom kose. Najbolji način na koji se to može postići je da su pramenovi manje izraženi i tanji u korenu kose, potom postupno postaju sve deblji i istaknutiji prema vrhovima.

Kada je reč o održavanju ovakvih pramenova, stručnjaci kažu da nije toliko komplikovano kao što možda mislite. Možda ćete morati da se vratite kod frizera svakih otprilike mesec dana ako vam boja postane svetlija nego što želite ili poprimi medene tonove. Ipak, postoji jedna važna stvar o kojoj biste trebali da povedete računa pre nego što isprobate ovaj trend. Dobro razmislite i odredite gde će vam biti razdeljak pre nego što odete kod frizera jer bi vam u protivnom rezultat mogao izgledati čudno i nesimetrično. Naime, takvi pramenovi se kreiraju prema vašem razdelju. Zato, ako volite da menjate svoj razdeljak ili da nosite kosu u punđi ili konjskom repu, to je definitivno nešto o čemu trebate da razmislite pre nego što se odlučite za ovaj tip farabanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs