6 saveta

Sve smo ponekad pomislile da možemo da izgledamo kao Parižanke: Šišanje šiški - DA ili NE?

One su jednostavno neodoljive i stalno smo u potrazi za novim inspiracijama i njihovim tajnama: savršen džemper na pruge, uske pantalone ili blejzer (odavno smo naučili da trendovi postoje samo na periferiji njihove orbite), tu je i crveni ruž na licu koje izgleda kao da na njemu nema druge šminke… Ipak, možda najfrancuskija stvar od svih jeste njihova kosa. Prirodna tekstura, dužina i neizbežne šiške.

Hair & Makeup
Autor:
Karolin De Magre, Foto: Profimedia

Deluje toliko jednostavno, zar ne? Svakog ko je gledao Francuskinje kako se spremaju za izlazak na večeru, sigurno je obuzela želja da odseče šiške ali i apsolutno samopouzdanje da će se sa njima nositi lako.

 

Možda je to istina, a možda i ne.

 

Za one sa dugom kosom, ovo je prava promena bez diranja dužine i deluje manje dramatično od, recimo, paž frizure. Ipak, postoji nekoliko stvari o kojima bi trebalo da razmislite ili uradite pre nego što se odlučite za ovaj korak kako posle ne bi bilo plakanja. Hajde da krenemo od početka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas) on

1. Iako deluju beskrajno lako na Instagram-u, šiške u praksi mogu biti ozbiljan angažman ukoliko želite da uvek izgledaju dobro. Realno, od njih više vremena zahteva samo svetloplava kosa. Zašto? Zato što se, pogotovo ako su duže, moraju šišati na svake tri nedelje i, naravno, svaki dan stilizovati. Gotovo niko na ovom svetu ne može da se probudi i izađe sa najgenijalnijim šiškama ikad - ma koliko prirodno izgledale.

 

2. Šiške su trajna stvar - koliko to šišanje može biti. Kada ih jednom odsečete, nećete ih se rešiti za mesec ili dva. Ovo posebno važi za kratke šiške koje izgledaju fenomenalno ali moraju se nositi ponosno ili nikako (uglavnom odgovaraju ovalnom, srcastom i okruglom licu).

 

3. Zaboravite na opciju "uradi sam". Izuzeci postoje ali su veoma retki i zato budite spremni da redovno idete kod frizera.

 

4. Istražite i nabavite primere. Pronađite fotografije ljudi koji imaju sličan oblik lica kao vaš ali i teksturu i dužinu kose i odnesite ih svom frizeru. Budite otvoreni za pregovore. Frizer će možda bolje od vas znati šta je izvodljivo, a šta ne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise Follain (@louisefollain) on

5. Ukoliko imate kovrdžavu kosu - koja može genijalno da izgleda sa šiškama - unapred nabavite proizvode koji će vam biti neophodni za njihovo stilizovanje i zamolite frizera davam pokaže tehniku kojom ćete postići efekat koji želite.

 

6.  Ukoliko niste spremni na dramatičnu promenu, ošišajte tzv curtain bangs odnosno šiške koje su duže i stepenaste oko lica, a nose se sa razdeljkom na sredini. Pošto su duže od klasičnih šiški, njih možete i zakačiti iza uha - još jedan od francuskih načina.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...