pogledajte

Da li ste već čuli za konturisanje kose? Ovako se nabolje ističe lepota svakog lica! (FOTO)

Sara Džesika Parker se služi tim trikom već godinama kako bi vizuelno popunila svoje duguljasto lice: plavi pramenovi u donjem delu kose njene obraze čine punijima, dok tamniji izrastak uz koren odvlači pažnju od prilično špičaste brade.

Hair & Makeup
Autor:
Sara Džesika Parker, Foto: Profimedia

Konturisanje je, ukratko, šišanje, tehnika bojenja i oblikovanje svetlošću i senkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat tj. vizualno promenile crte lica.

 

Uz mudro konturisanje kose, svoje lice možemo da suzimo, proširimo, smanjimo čelo, ublažimo oštre crte lica…Frizeri objašnjavaju u čemu je poenta: ako želimo da sakrijemo neke delove lica, to možemo postići kosom, njenom gustoćom i senkom, dok istovremeno treba da pustimo svetlost na ona mesta koja želimo da naglasimo.

 

Kosa se nenormalno mastila, prala sam je svaki dan: Zahvaljujući sodi bikarboni, sad je čista i do nedelju dana!(RECEPT)

foto: Profimedia

Zagovornik ovakvog bojenja kose je Nik Pena, vlasnik poznatog frizerskog salona u Bostonu, koji objašnjava: “Osvetljavanje i bacanje senke na određene delove kose može dovesti do iluzije različitog izgleda lica, zavisno od toge što želite da naglasite. Na primer, ako neto ima duguljasto lice, svetliji pramenovi uz ivicu lica mogu dati utisak širine, dok bi žene s jakom čeljusti, obrnuto, trebale da imaju svetlije pramenove uz teme, a tamnije uz čeljust. Za visoko čelo idealni su ombre pramenovi koji bacaju fokus na donji deo lica, dok je za široko lice dobro da su pramenovi uz njegov rub tamniji.”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...