SAVET ŠMINKERA

Ovo je jedini ispravan način šminkanje posle 40-te: Uz ove cake izgledaćete 10 godina mlađe!

Kada pređete 40-tu, ova pravila morate da usvojite

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Shuterstock

Prvi tragovi starenja primećuju se na očima, ali uz par jednosatvnih koraka moguće ih je prekriti. Pravilan izbor nijansi i redosled nanošenja proizvoda može da napravi drastičnu razliku.

 

Kako biste izgledali i do 10 godina mlađe, nije potrebno ni puno novca, ni odlazak pod "nož". Potrebno je da sledite ove jednostavne korake:

 

1. Žuti korektor


Zadržavanje vode u organizmu neizbežno je kako starimo, a samim tim to znači i pojavu podočnjaka i tamnih kolutova ispod očiju. Neka vaš korektor odradi sav posao tako što ćete birati onaj sa žutim podtonovima. Ovako ćete zamaskirate ove nedostatke.

 

2. Prajmer

 

Nakon korektora, sledeći korak je prajmer ili baza za senku. Zahvaljujući njoj, senke će biti postojaniji, a sam kapak i koža će izgledati glatko i mladoliko.

3. Tople nijanse

 

Nakon 40-te izbor senki uvek treba da padne na one toplih nijansi. One će stvoriti iluziju odmornih očiju. Sive senke i sve one koje imaju hladne tonove u sebi, radije izbegnite, jer dodaju godine.

 

4. Mat boje

 

Kada govorimo o senkama, moramo da dodamo i ovo, uvek birajte mat nijanse. One će prekriti sve sitne bore.  Šminkeri savetuju da ako ipak želite malo sjaj na očima, onada svetlucave senke nanosite isključivo na uglove očiju.

 

5. Crni ajlajner

 

Ako do ga do sad niste koristile, pravo je vreme. Blaga linija iscrtana po ivici kapka, otvoriće oči, učiniti da one izgledaju krupnije i odmornije.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...