pRAVI SAVET

Lan je lek za kosu: Zaboravite na ispucale i oštećene krajeve i opadanje kose! (RECEPT)

Oporaviće oštećenu kosu i pospešiti njen rast

Nega
Autor:
Lan je lek za kosu: Zaboravite na ispucale i oštećene krajeve i opadanje kose! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Lan je biljka bogata omega 3 masnim kiselinama, vlaknima i jakim antioksidansima, što je čini veoma povoljno za naše zdravlje, ali takođe i za našu kožu i kosu.

Laneno ulje bogato je alfa linolenskom kiselinom koja veoma povoljno utiče na zdravlje kože i kose, a posebno dobrar učinak ima kod oporavka suve i oštećenje kose, kod opadanja kose i podsticanja njenog ponovnog rasta, kao i uklanjanja suve kože glave i peruti.

Laneno ulje je produk lana koji se smatra najdelotvornijim preparatom za oporavak kose, jer je bogato neophodnim vitaminima i mineralima koji hrane kosu i pospešuju njen rast i otpornost na štetne spoljne agense. Takođe, laneno ulje mnogo bolje upija u samu vlas od većine drugih ulja, što ga čini delotvornijim.

Laneno ulje za kosu možete koristiti samo tako što ćete ga utrljati na kosu i kožu glave i ostaviti da odstoji. Ali, možete i pripremiti tretmansku masku za kosu.

Evo kako da pripremite masku od lanenog ulja

· Dve kašike lanenog ulja

· Dve kašike žutog šećera

· Dve kašike limunovog soka

· Malo mlake vode

Sve sastojke umešajte tako da dobijete konzistentnu smesu (ne previše retku) i utrljajte u kosu i kožu glave. Ostavite da odstoji oko pola sata i zatim isperite.

Preporučeno je da masku možete ponavljati dva puta nedeljno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs