SAVETI ZLATA VREDNI

Ovaj način šminkanja briše 10 godina sa lica: Promenila je jednu stvar i niko nije mogao da je prepozna!

Koliko god preparata da koristite i na koliko god tretmana da odlazite, ukoliko se ne šminkate na pravi način, svi napori padaju u vodu

Nega
20:51h Autor:
Ovaj način šminkanja briše 10 godina sa lica: Promenila je jednu stvar i niko nije mogao da je prepozna!
Foto: Profimedia

Kod izbora šminke koliko je bitan način nanošenja toliko je bitna i tekstura samog proizvoda. Pravi i zbor može da transformiše čitav izgled i izbriše u trenu i do 10 godina sa lica.

Promenite samo jednu stvar, način na koji ste do sada nanosili šminku i izgledaćete potpuno drugačije, odmornije i blistavije. Jednostavni koraci vode do fenomenalnih rezultata.

Ove savete vredi upamtiti:

Prajmer za sitne linije

Prvi i nezaobilazan korak u šminkanju svake žene. Prajmeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije usled čega koža prirodno reflektuje svetlost i blista. Pored toga, prajmer omogućava lakše i efikasnije nanošenje pudera kao i da ga lakše ujednačite.

Tečni puder, pa tek onda korektor

Ponekad je potrebno prekriti samo par problematičnih područja, poput mrlja nastalih usled izlaganja suncu, tamne kolutove ili crvenilo oko nosa, pa vam je prvi instinkt da najprije koristite korektor pa onda puder, ali mnogo bolja opcija je da uradite suprotno.

Koristite one koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Nakon toga nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost.

Kada je reč o korektoru, koristite pigmentisane formule, a koje nisu previše tečne. Da biste ga naneli, nežno utapkajte na potrebno područje.

Senke

Senka ima veliku moć u stavaranju mladoliko izgleda. Prednost dajte onim svetlucavim.

Nikako ne preskačite hajlajter

Stvorite efekat savršene kože tako što ćete naneti hajlajter tik iznad jagodica.

Svež izgled zahvaljujući rumenilu

Što se tiče rumenila koristite ona kremaste teskture u svetlijim nijansama roze boje.

Pažljivo sa izborom karmina

Koža na usnama je tanka i na njoj se ne nalaze lojne žlezde, a usled čega linije postaju vidljivije. Prilikom odabira karmina, najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hidratantne sastojke, poput glicerina i šea putera.

Najbolja boja? Nežna, ali efektna, ružičasta ili krem, koje laskaju svakom tenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs