Skupite hrabrost - isplatiće se

Najveća greška koju žene u 40-im prave sa kosom: Ništa ne može da uništi izgled kao loša frizura! (FOTO)

Budite dama koja blista u najboljim godinama, a ne žena koja deluje kao da je ostarila pre vremena

Nega
Autor:
Najveća greška koju žene u 40-im prave sa kosom: Ništa ne može da uništi izgled kao loša frizura! (FOTO)
Foto: Shutterstock, EPA / Mateo Bazzi

Kada je u pitanju kosa, sve dame su pomalo nesigurne, neodlučne i retko pristaju na rizik i drastične promene.

I što smo starije, ređe se usuđujemo. Razmišljamo o sledećem: Treba li da pustimo kosu da raste ili je ošišamo na trendi dugački bob? Treba li s vremena na vreme promeniti boju kose ili ostati kod prirodne boje? Većina na kraju od svega odustane, a prema frizeru poznatih Entoniju Nejderu, to je najveća greška koju žena u četrdesetim može da napravi.

"Žene puštaju kosu da raste ili je ostavljaju jednake dužine bez pravljenja ikakve frizure. To nema smisla, jer onda samo stojiš pred ogledalom i svaki dan praviš pletenicu ili vežeš rep", otkriva Nejder.

Vetar i vlaga im ne mogu ništa: Idealne frizure za kišovito vreme! (FOTO)

Mislite na oblik lica

"Idite s fotografijom frizure koja vama se sviđa kod profesionalca - neka analizira vašu strukturu kose i oblik lica, pa tu frizuru maksimalno prilagodi željenoj. S godinama, lica deluju manje meka i obla, odnosno postaju "uglasta". Dakle, ne stoje vam frizure koje su vam stajale pre 10 godina. Ako kosu vežete pozadi, to će samo naglasiti "uglasti" oblik lica", objašnjava Nejder.

Gotovo svim ženama u najboljim godinama stoje dve frizure: blago talasasta frizura koja fino obuhvata lice, daje više konture i ublažava "kockasti" oblik.

Druga je "poni" frizura, koja se završava direktno ispod obrva, a sakriće eventualne borice na čelu.

Ova boja kose je hit ove jeseni: Topla, blaga, ženstvena! (FOTO)

Ostali saveti profesionalca

Nakon posete frizeru, negu kose morate da nastavite kod kuće. Međutim, neka to ne bude previše agresivno. Mnog žena u 40-im koristi veliku količinu proizvoda za oblikovanje kose koji čine kosu težom i "vuku je" ka dole, ali Nejder savetuje što manje hemije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs