PROBAJTE I VI

ZBOG OVOGA SU TIBETANSKI MONASI ZDRAVI KAO DREN: Svako jutro oni ispoštuju ovih 5 koraka!

Ovo je njihova tajna

Fitnes & Nutricija
14:13h Autor:
ZBOG OVOGA SU TIBETANSKI MONASI ZDRAVI KAO DREN: Svako jutro oni ispoštuju ovih 5 koraka!
Foto: Shutterstock

Tibetanski monasi žive miran život u skladu sa prirodom, a uspevaju da sačuvaju zdravlje i mladolikost dugo vremena. Imaju svoje tajne zdrave navike, a jedna od njih su ovih čudesnih 5 tibetanskih vežbi. Ove vežbe su poput eliksira mladosti, održavaju mladolikost, čine da izgledate sveže, jačaju iodbrambeni mehanizam tela i donose dugovečnost.

Vežba 1 - Moć misli

Tibetanski postulati kažu da je razlika između mladosti i starosti u načinu razmišljanja. Ljudi sa negativnim mislima sebi grade prečicu do starosti. Očekujući nešto loše, bolna sećanja i "kopanje u sebi", krivica dovodi naš nervni sistem u stalni stres, sagorevamo, uništavamo nervne ćelije. Zbog toga je potrebno eliminisati negativne misli. Da biste to uradili, tibetanski monasi imaju vežbu "Moć misli", koja je sledeća:

Zauzmite udoban položaj, stojeći ili ležeći, zatvorite oči i dišite mirno. Zamislite polje ječma na vetru, koje koleba u ritmu vašeg daha. Korak po korak opustite sve mišiće. Počnite od lica i prođite kroz sve mišićne grupe sve do stopala. Kada se potpuno opustite, vizualizujte sve probleme i situacije sa kojima trenutno pokušavate da se nosite. Gledajte kako se slike polako udaljuju od vas, postaju sve manje i manje i konačno nestaju na horizontu. Zamislite sebe opuštenog, samopouzdanog i uspešnog.

OVE NAVIKE SU SMRT ZA MOŽDANE ĆELIJE: Zbog njih se koeficijent inteligencije rapidno smanjuje!

tibetanci, joga
foto: Shutterstock

Vežba 2: Minutna relaksacija

Sposobnost opuštanja jača telo i podmlađuje ga. Pokazaćemo vam kako da to uradite za minut:

Pustite laktove na sto i stavite ruke ispred očiju. Opustite se 60 sekundi i pokušajte da ne razmišljate ni o čemu. Ako ne možete da zaustavite tok misli, koncentrišite se na svoje disanje. Ova kratka vežba će osvežiti vaše lice i okrepiti vaš duh.

Vežba broj 3: Meditativno hodanje

Koncentrišite se na ritam svojih koraka i brojite ih. Ili, umesto brojanja, koristite mantre. Neka svaki korak bude jedna pozitivna mantra.

Vežba 4. - Magični dodir

Ova vežba će vam pomoći da za samo nekoliko sekundi postanete smireniji i uravnoteženiji. Sedite udobno, dišite mirno, zatvorite oči i zamislite situaciju u kojoj ste se osećali veoma dobro: dan odmora, šetnja, događaj iz detinjstva. Potpuno uronite mislima u ovu scenu. Šta čujete? Kako miriše vazduh? Šta imate na sebi? Čim se potpuno opustite i jasno zamislite ovu scenu, pređite na izabrani magični dodir - pritiskom na određenu antistres tačku. Najosetljivija od ovih tačaka je na gornjoj strani šake u trouglu između palca i kažiprsta. Masirajte je nekoliko sekundi dok se ne pojavi bol.

OVE REČENICE ŽENA U 50-IM NI U LUDILU NE SME DA IZGOVARA: Ovako privlačite nesreću i uništavate samopouzdanje!

tibetanci
foto: Shutterstock

Vežba 5. Spavajte 60 sekundi

Ova vežba će vam pomoći da vratite snagu za samo minut. Sedite udobno, naslonite se, savijte glavu ka dole, uzmite gomilu ključeva u ruke. Pokušajte da prekinete vezi između ključeva, da ih skinete sa kruga za koji su vezani. Ako ste zaista umorni, za par minuta ćete zaspati. Gomila ključeva će biti vaš budilnik. Čim zaspite, mišići će se opustiti, ključevi će pasti na pod i sprečiti vas da zaspite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs