PROČITAJTE!

6 MANTRI KOJE SU ME VODILE KROZ NAJVEĆE PROMENE I VRATILE MI VERU U SEBE: Saveti Suzi Mur, koji će vam otvoriti oči!

Vi ste samo jednu misao udaljeni od života kakav zaslužujete

Lifestyle
18:00h Autor:
6 MANTRI KOJE SU ME VODILE KROZ NAJVEĆE PROMENE I VRATILE MI VERU U SEBE: Saveti Suzi Mur, koji će vam otvoriti oči!
Foto: Instagram/Suzi Mur

Suzi Mur, bivša direktorka prodaje u Silicijumskoj dolini postala je life kouč i kolumnista savetnik. Njeni radovi predstavljeni su u emisijama Today, Oprah, pisala je za Business Insider, Huffington Post, Forbes, Time Inc, Marie Claire...

Ona je rezidencijalni lifestyle kolumnistkinja za Greatest. Njen rad i poglede na život delile su poznate ličnosti i lideri, uključujući Arianu Haffington, Paula Koelja, Kris Džener i Saru Blejkli. Nedavno za „O magazin“ podelila svoje savete i reči koje su joj pomogle da prebrodi teška i neizvesna vremena.

Kada sam se razvela sa 23 godine, bilo je zastrašujuće. Bila sam dvadesetogodišnjakinja sa bivšim mužem. Osećala sam se kao oštećena, rabljena roba. Bilo me je neprijatno zbog lošeg prosuđivanja i neuspeha u braku. I nemojte me terati da pričam o strahu koji sam osetila kada je novim potencijalnim partnerima trebalo da kažem da sam razvedena. Osećala sam se totalno čudno i neseksi.

Odlučila sam da se fokusiram na to kako sam jedna od milion žena u istoj situaciji i sigurno ne prva sa slomljenim srcem. Osetila sam da me ta veza zatvorila. To me je podsetilo na moje najdražu i saosećajniju verziju sebe i osobu sa kojom sam se htela ponovo prikazati. Jer veza je najudobniji osećaj kada ste ponovo single, uplašeni i sve što želite da učinite je isključeno.

Uostalom, razvod se dešava najboljima od nas, čak i sa našim najlepšim namerama. Tako sam počela da govorim sebi i svima koji su me pitali: "Svako od koga je razveden. J Lo, Hale Beri, Kejt Vinslet!" Rekao sam to s smehom na licu i ležernim, ali zaista mi je pomogao. Jer ove jake žene nije trebalo sažaljevati ili saosećati sa njima. A nisam ni ja.

"Ljubav je jača"

Moj otac je umro od zavisnosti kada sam imala 19 godina. Čak i u tom ograničenom vremenu toliko me je naučio i ohrabrio me više nego bilo ko drugi. Još uvek mi strašno nedostaje. Ali, u svojoj muci želeći da je još živ, podsećam se na ovu istinu: Ljubav je jača od smrti. Jer istina je da i dalje imam tatu. Živi u mojoj sestri i meni i pojavljuje se na neočekivane, čak i urnebesne načine - kao kad moj suprug i ja iznajmimo automobil i niotkuda ne znam kako pomaže da paralelno parkiram, čemu me je otac naučio mnogo godina ranije. A kada znam kako da napravim najbolji sos, kao da je stiglo iz nekog skrivenog kutka mojih sećanja, jer me je i to naučio. Osećam njegovo prisustvo, pa čak i njegov ponos. Moj tata je bio pisac koji me je u tinejdžerskim godinama podržavajući me kako pišem, pa kad sam u rukama držala prvu knjigu koju sam napisala, osetila sam kako govori: "Tako sam ti rekao, mala!"

"Sve je to dom"

Jednom sam čula da je preseljenje u novu zemlju jedna od najstrašnijih stvari koju čovek može da pretrpi. I kao neko ko se puno selio tokom odrastanja - u Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Australiji, SAD-u, čak i kao odrasla osoba, suočena s jednosmernom kartom i dobro spakovanim koferom, potrebni su bili debeli živci! Pogotovo kada počnete da razmišljate o svemu što treba da uradite (nova banka, stan, poreski obrasci, kredit, traženje posla) pre nego što uopšte nađete na zabavi (nađete neke prijatelje, lokalni studio joge, najbolji supermarket). I hej - šta ako se jednostavno ne uklapaš?

Najbolja smirujuća mantra koju sam pronašla i ponovila ljudima koji prolaze kroz slične promene? "Sve je kod kuće." Svi smo zajedno u ovome. Ova planeta, ovo životno iskustvo, ovaj eksperiment gde nam je dodeljeno 80 godina ako imamo sreće. Kome je stalo do imena grada ili države u kojoj živite neko vreme? I u većini slučajeva uvek možete nastaviti dalje. Dom je stanje uma i što pre ga usvojite, pre ćete ga doživeti.

"Dobro onda"

"Onda dobro" nije fantastična mantra. I ne mora biti. Stvorila sam ovu mantru za sebe da se ne zadržavam na prijatelju koji me je izneverio. Počelo je kada sam postala single i prirodno sam provodila više vremena sa drugim samcima. Pokušavala sam da se prilagodim svom novom životu; postala sam hladna i kritična, videvši moj izlazak više kao pokušaj da budem "IT devojka". Nakon što mi je zajednička prijateljica rekla šta govore o meni iza leđa, suočila sam se s njima. Bol zbog izdaje me je povredio, i nije im bilo žao. Znala sam da neću moći da promenim njihovo ponašanje, i to je bilo zbog našeg prijateljstva. Moje poslednje reči za njih? "Ok onda."

"Niko ne zna ni šta oni rade"

Kada sam napustila posao vredan 500.000 dolara da bih se u potpunosti posvetila trenerskom poslu 24/7, uplašila sam se stravično. U prve dve godine poslovanja učila sam puno, pravila greške i, u svojim najgorim trenucima preispitivala sebe. Videla sam kako drugi ljudi u svom prostoru objavljuju svoje sjajne role na mreži sa hashtagovima poput "#crushit" i "#winning" i svim glupostima zbog kojih se samo osećate loše kada ste u fazi učenja.

Smešno, ova mantra mi je najdraža. Jer se to ne odnosi samo na posao; važi za sve. Prvi put sam čula kako je Riki Gervais to rekao pre nekoliko godina. Tada je odjeknuo tako duboko i nastavila sam dok treniram izvršne direktore, zaposlene u NASA i ljude visokih performansi u svim fazama. Niko od nas ne zna šta on ili ona radi. Najvažnije je da samo nastavljamo da radimo. Mi smo to shvatili. Zato što smo svi ljudi, radimo najbolje što možemo, gde god da se nalazimo. Što vodi ka mojoj posljednjoj mantri, krajnjoj istini:

"Bićeš dobro"

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs