danas svi navijamo

KOJA JE TAJNA NESTVARNIH TRBUŠNJAKA IVANE ŠPANOVIĆ: Trening koji otkriva svu MOĆ naše najbolje atletičarke! (VIDEO)

Sve oči su danas uprte u Ivanu Španović Vuletu koja danas u Beogradu započinje pohod na medalju.

Fitnes & Nutricija
14:18h Autor:
KOJA JE TAJNA NESTVARNIH TRBUŠNJAKA IVANE ŠPANOVIĆ: Trening koji otkriva svu MOĆ naše najbolje atletičarke! (VIDEO)
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Ivana Španović Vuleta (31) biće glavna zvezda trećeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Naša najbolja atletičarka pokušaće da odbrani zlato pred svojim navijačima i ponovo obraduje svoju zemlju i učini nas po ko zna koji put ponosnim.

Ako ste se nekada zapitali kako Ivani uspeva da bude jedna od najzgodnijih srpskih sportkiskinja, otkrićemo vam tajnu u nastavku.

Ivana održava formu napornim treninzima, a neretko na Instagramu pokaže svojim pratiocima snimke i fotografije iz teretane.

Ivana je jednom objavila nekoliko vezanih snimaka na kojima radi vežbe za trbušnjake, koje su jedan od njenih omiljenih deo treninga.

Na prvoj vežbi Ivana u jednoj ruci visoko iznad glave drži bućicu (malo veću) i saginje se sa strane tako da drugom rukom skoro dodiruje stopala.

Još jedna sjajna Ivanina vežba za stomak izgleda ovako:

Lezite na leđa, rukama iznad glave se držati za neki stabilan komad nameštaja i dižite uvis ispružene jednu pa drugu nogu.

Za bolji efekat oko butina treba staviti traku za vežbanje.

Posebno zanimljiva je vežba u kojoj Ivana leži stomakom na zemlji. U rukama joj je šipka sa tegovima sa obe strane koju Ivana kotrlja po podu i ujedno se tako odiže i spušta.

Naša zlatna Ivana izuzetno vodi računa i o ishrani.

“Ishrana ima direknte veze sa rezultatima. Vodim računa šta unosim u organizam. Postoje ljudi koji vode brigu o tome, posebno kada non-stop putujemo, tada moram da znam tačno šta unosim. Imala sam problema sa bakterijom, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila malokrvna, pojavio se manjak gvožđa… Dosta sam disciplinovana”, govorila je svojevremeno medijima.

Na ovu temu dala je i savet drugima:

“Greška koje svi prave je da jedu voće za večeru. To ne treba da se radi. Ili doručak ili ranija užina. Sezonsko voće i povrće, sa tim ne možemo da pogrešimo. Meso i riba. Svi volimo slatkiše, meni su zabranjeni do daljnjeg. Kada imam slobodan dan, ako mi kilaža dozvoljava, voćnu salatu pojedem za užinu”, rekla je Španovićeva.

Tokom 2015. godine Ivana je bila na strogom režimu ishrane. Njen jelovnik je tada bio sačinjen samo od namirnica i jela po preporuci nutricioniste.

Atletičarka je zbog brzine i kondicije morala da poštuje takav način ishrane, ali ona sama ističe da je zbog takvog jelovnika mnogo smršala.

Zbog toga je Ivana promenila svoj način ishrane iz temelja i sada uživa u raznovrsnim jelima, naravno umereno.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs