probajte

Ovako vežba Dženifer Lopez (49): Donosimo vam ceo trening izvajane dive! (FOTO)

Iako je krajem jula proslavila 49. rođendan, latino pevačica, igračica i glumica Dženifer Lopez, čini se, nikada nije bila zategnutija i u boljoj formi

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ovako vežba Dženifer Lopez (49): Donosimo vam ceo trening izvajane dive! (FOTO)
Dženifer Lopez, Foto: Profimedia

Iako je krajem jula proslavila 49. rođendan, latino pevačica, igračica i glumica Dženifer Lopez, čini se, nikada nije bila zategnutija i u boljoj formi. To može da zahvali napornom vežbanju u teretani, tri do četiri puta sedmično. Uglavnom je fokusirana na vežbe za jačanje mišića, dok kardio treninge ređe upražnjava.

U poslednje vreme vežba udvoje, sa dečkom Aleksom Rodrigesom, bivšim bejzbol igračem, sa kojim je u vezi od prošle godine. Zajedno praktikuju pilates, treninge snage i vožnju bicikla.

foto: Profimedia

Uz Dvejna Džonsona, sa kojim se druži, trenira i sa Dejvidom Kiršom dok boravi u Njujorku, kao i sa Trejsi Anderson kada je u Los Anđelesu. Oboje su poznati po takozvanim "slobodnim stilovima" treninga, što naročito prija Lopezovoj. Dok sa Trejsi koristi male tegove za oblikovanje ruku i radi na zatezanju dela tela po kojem je planetarno poznata, uz Kirša uživa u najrazličitijim aktivnostima i pomagalima.

foto: Profimedia

"Dopada mi se ta ravnoteža koju mi njih dvoje pružaju. Imaju potpuno različite pristupe, a to prija mom telu i jača mi volju. Veoma retko preskočim trening. Ima dana kada vežbam do kasno uveče i pred spavanje pomislim kako se sutra neću pomeriti, a onda ustanem i kažem sebi 'Samo napred. Ti to možeš. To je samo sat vremena vežbanja'. Ubeđujem sebe da ne smem da budem lenčuga", kaže Dženifer. "A i ples je oduvek veliki deo mog života. Plesni pokreti s vremena na vreme ključ su moje sreće"

foto: Profimedia

Kirš otkriva da njegova slavna klijentkinja od pomagala najčešće koristi fitnes lopte koje joj, ako nije u prilici da vežba u teretani, odnosi u hotelsku sobu kako bi tamo bila aktivna. Omiljena vežba su joj bočni trbušnjaci, jer veliku pažnju posvećuje izgledu stomaka. Kirš je poznat po svom 32-minutnom režimu vežbanja, koji Dženifer upražnjava kad kod može. On podrazumeva čučnjeve sa veoma raširenim nogama, iskorake, izdržaj (plank)... Svaki pokret se ponavlja 20 puta, izdržaji treba da traju jedan minut, a ako niste poput Džej Lo u sjajnoj kondiciji, znajte da Kirš smatra da svaka vežba može da bude i modifikovana, da se ne biste već u startu obeshrabrili. A evo i nekih od 16 vežbi od kojih se sastoji program:

foto: Profimedia

ČUČNjEVI SA ŠIROM RAZMAKNUTIM STOPALIMA - Stanite pravo i širite noge tako da stopala budu nešto šira od ramena. Spuštajte se u čučanj držeći medicinsku loptu pravo ispred sebe i potom iznad glave. Na ovaj način jačate unutrašnju stranu butina, stomačne mišiće i gluteus.

OBRNUTI ISKORAK - Stojeći izbacite desno koleno napred, pa ga zabacite unazad. Uradite isto drugom nogom.

SKLEKOVI NA MEDICINSKOJ LOPTI - Stavite loptu na pod i budite oslonjeni na nju dok vam je telo oko 30 sekundi u potpuno ravnom položaju. Neka grudi budu tačno iznad šaka, osetićete kako vam stomačni mišići reaguju kao da je u njima upaljena vatra.

ISKORACI U STRANU - Stojeći, polako izbacujte desnu nogu u stranu i istovremeno spuštajte telo, pa je vratite u početni položaj. Uradite isto na drugu stranu. Tako jačate mišiće zadnjice.

TEGOVI ZA TRICEPSE - Koristeći manje tegove, namestite se u pozu za plank, pa podižite lakat leve ruke (u kojoj je teg) ka plafonu i zatim potpuno ispravite ruku da bude paralelna sa telom, pa je vratite nazad. Ponovite deset ponavljanja sa obe ruke.

UDARANjE RAMENA - Iz plank pozicije pokušajte da desnim dlanom brzo udarite levo rame, i obrnuto. Bilo bi dobro da vežbu radite dva munuta. Kirš otkriva da Dženifer polazi za rukom da to čini pet minuta, pa je naziva pravim herojem.

BOČNI TRBUŠNjACI - Na podu ste, telo je sa strane, oslonjeni ste na levu podlakticu. Telo je odignuto od poda i ravno, a desna ruka je savijena tako da je šaka na vratu. Spuštajte desnu ruku tako da lakat dodirne pod. Učinite isto na suprotnu stranu.

UDARANjE MEDICINKOM PREKO GLAVE - Stojeći blago razmaknutih nogu, ispruženih ruku udarite medicinku o pod levo, uhvatite je i brzo isto učinite i na desnu stranu. Podrazumeva se, to treba da uradite više puta.

ROTACIJA TORZA SA RASTEGLjIVOM TRAKOM - U stojećem ste stavu, malo savijenih kolena i ruku potpuno ispruženih. Držeći traku vucite je ka sebi pa ulevo više puta, potom isto udesno. Nastojte da ne okrećete celo telo, već samo gornji deo.

TRBUŠNjACI SA MEDICINKOM - Lezite, podignite noge i sa medicinkom u rukama nastojte da loptom brzo dodirujete nožne prste.

RUSKI TVIST - I dalje držite medicinku, ali sada u sedećem položaju. Izvrnite telo ulevo i loptom gotovo dodirnite pod, zatim isto uradite na desnu stranu.

Nemojte da mislite da vlasnica jedne od najpoželjnijih zadnjica u svetu nije svesna da se njen trud isplati i vidi.

"Kada pogledam svoje fotografije kada sam imala 20, pomislim kako sada izgledam mnogo bolje. Oduševim se sopstvenim izgledom. Osećam se seksi, lepa sam i mladolika", iskrena je i samouverena Dženifer.

Ostaviće vas bez daha: Dženifer Lopez je prava superžena! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs