Priprema
Naberite mlade iglice bora koje su svetlije boje od ostatka i na samom su vrhu grane. Beru se u ovo doba godine. Zatim u staklenu posudu stavite na dno malo šećera da ga prekrije, pa na to 4-5 cm borovih mladica. Onda opet sloj šećera oko 2 cm i pritisnite smesu. Pa opet mladice, pa šećer. I tako do vrha. Zatvorite posudu i ostavite da bude na toplom, a najbolje na prozoru okupanim suncem.
Crni kim leči sve osim smrti: Lek iz drevnog Egipta za stotinu bolesti! (RECEPT)
Šećer se u posudi topi i meša sa sokovima iz borovih mladica. Smesa se taloži i sleže, pa postepeno možete da dodate još mladica i šećera. Nakon 30-40 dana imamo sirup koji prethodno procedimo kroz gustu gazu. Uzimamo po potrebi kod kašlja, a preventivno kašiku ili dve dnevno za jačanje imuniteta.
Hrana kao lek: Kremasta krompir salata koja dovodi štitastu žlezdu i hormone u red! (RECEPT)