Nema joj ravne

Biljka koju sa razlogom zovu Božji dar: Prirodni lek za mnoge bolesti! (RECEPT)

Rusa, Marijina trava, milost Gospoda, Božji dar - sve su to nazivi za ovu lekovitu biljku koju treba da nabavite što pre

Fitnes & Nutricija
14:26h Autor:
Biljka koju sa razlogom zovu Božji dar: Prirodni lek za mnoge bolesti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Biljku rusu ili Marijinu travu još zovu i milost Gospoda, Božji dar, koren za oči ili zlatni koren. Sve nam ovo govori koliko je ova biljka cenjena i poštovana. Međutim, danas mnogo manje nego pre zato što je farmaceutska industrija "proterala" sve vredne lekovite biljke.

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžasti sok.

Tajna dugovečnosti čuvenog kineskog doktora Hoa (93): Ovo je najbolji lek! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Moć i lekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ova biljka za vas. Ona otklanja kurje oči i bradavice i sprečava maljavost ruku, lica i nogu kod žena. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka delotvorno utiče na njih.

Za upotrebu se koristi cela biljka, sveža ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se leči.

Svaka kuća treba da ima ulje od ruzmarina: Rešava probleme od glave do pete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Jedna ravna kašičica osušene ruse staviti u 1/4 litra vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži, tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 – 2 šolje dnevno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs