Za idealnu krvnu sliku

Narodni recept protiv malokrvnosti: Prirodno sredstvo za poboljšanje hemoglobina i gvožđa u krvi!

Sasvim je prirodan, zdrav i bez neželjenih dejstava.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Narodni recept protiv malokrvnosti: Prirodno sredstvo za poboljšanje hemoglobina i gvožđa u krvi!
Foto: Shutterstock

Za hemoglobin i gvožđe, kao i za celokupnu krvnu sliku, biće potrebno samo nekoliko prirodnih sastojaka kako bi se pripremilo prirodno sredstvo. Nije ga komplikovano napraviti i ne postoje kontraindikacije. Sasvim je prirodan, zdrav i bez neželjenih dejstava.

Od namirnica je potrebno pripremiti:

- 2 limuna - 200 ml soka od šargarepe - 200 ml soka od cvekle - 200 g očišćenih oraha - 200 ml meda - 200 g suvog grožđa

Dva limuna se dobro operu i iseku na polovine. Naravno, najbolje je rešiti se koštica na početku. Limun se samelje u mašini za mlevenje mesa i u tu samlevenu smesu doda se med, sok od šargarepe i cvekle, kao i suvo grožđe. Sve dobro promešati i na kraju dodati sitno iseckane orahe, te još jednom promešati. Drži se u sterilisanoj tegli u frižideru, a preporučena doza je jedna supena kašika, tri puta dnevno. Najbolje je uzimati pre svakog obroka.

Gvožđe u hrani: Namirnice za uvek dobru krvnu sliku!

foto: Shutterstock

Sok za povećanje hemoglobina

Potreban je sokovnik i sledeće namirnice:

- 4-5 komada cvekle - 4-5 šargarepa - 500 g meda - 5 limunova - 1,5 l vode

Cvekla i šargarepa sa limunom mogu se procediti u sokovniku, a zatim dodati med i vodu, ali se mogu i izrendati pa dodati limunov sok i na kraju med. Dobro promešati i ostaviti kratko u frižideru, a sok presuti u više manjih flašica. Flašice je najbolje čuvati u frižideru. Preporučeno je po dva decilitra ujutru, dok se krvna slika ne popravi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs