Povratite elan i lep izgled

Za tri dana: Vitkiji struk i dva kilograma manje!

Svakog dana unosite najmanje 400g vitamina C, koji vezuje belančevine i druge zdrave materije iz kolagena čineći kožu zategnutijom, a trbuh glatkijim
Fitnes & Nutricija
21:04h Autor:
Za tri dana: Vitkiji struk i dva kilograma manje!
Foto: Thinkstock

Ne očajavajte – specijalna dijeta koja se sastoji od obroka bogatih vitaminom C nudi brza rešenja uz pomoć kojih ćete za tri dana izgubiti dva kilograma, a obim struka smanjiti i do tri centimetra. Vođeni činjenicom da čak 80 odsto izgleda definiše ono što jedemo, donosimo vam nekoliko ukusnih i zdravih obroka koji vraćaju elan i lep izgled.

Doručak po izboruJaje i posni sir: Napravite namaz od 30 g posnog sira i kašike vlašca, premažite krišku integralnog hleba. Uz to jedite pola crvene paprike i meko kuvano jaje (199 kal 0,9 g masti)

Svež sir i paradajz: Dve kriške integralnog hleba premažite sa 100 g posnog sira, pospite peršunom i jedite uz jedan paradajz (197 kal 0,2 g masti)

Med i mandarina / pomorandža sa hlebom: Pomešajte 50 g posnog sira i kašiku meda, time namažite 2 kriške integralnog hleba i preko stavite komadiće jedne mandarine ili pomorandže (210 kal 0,1 g masti)

Svakog dana unosite najmanje 400g vitamina C, koji veže belančevine i druge zdrave materije iz kolagena čineći kožu zategnutijom, a trbuh glatkijim.

MeđuobrokEnergetski napitak: Pomešajte 150 ml sveže isceđenog soka od pomorandže sa 100 ml vode, kašikom zobenih pahuljica i pola kašičice meda. Uz to pojedite manju bananu (100 kal 0,1 g masti)

Namaz sa pomorandžom: Pomešajte 100 g posnog sira sa 50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže i pola kašičice meda (100 kal 0,1 g masti)

Hleb sa krastavcima: Pomešajte 50 g sira, kašiku vlašca, te ih jedite sa hlebom i dva kisela krastavca (100 kal 0,1 g masti)

1. Dan Ručak: Testenina sa paprikomDinstajte glavicu belog luka na malo ulja, dodati jednu ispečenu i na trake narezanu crvenu papriku, dve kašike pasiranog paradajza i mešajte na vatri. Skuvajte 80 g integralnih špageta, prelijte sosom od paprike, pospite bosiljkom i narendanim parmezanom (243 kal 0,4 g masti)

Večera: Salata sa celerom i susamomPomešajte 50 g zelene salate, jedan veći celer, naseckanu mandarinu ili pomorandžu, te prelijte sosom od jedne kašike nemasnog jogurta, kašike naseckanog peršuna i pola kašičice pečenog susama. Uz to jedite integralni hleb premazan sa 20 g posnog sira, pola kašičice senfa, posut naseckanim peršunom, prepečenim susamom i 20 g kuvane šunke (23 kal 0,4 g masti)

2. DanRučak: Celer sa sosom od pomorandže i rižomSkuvajte 100 ml bistre supe sa malo cimeta, dodajte 100 g na kockice narezanog celera, kuvajte desetak minuta. Umutite pola kašičice gustina, dve kašičice soja sosa, tri kašike isceđenog soka od pomorandže, malo čilija, pomešajte sa povrćem i kuvajte dok se ne napravi sos. Dodajte pola narezane pomorandže, iseckan mladi luk i kašiku naseckanog peršuna. Jedite sa 80 g integralne riže (216 kal 0,1 g masti)

Večera: Salata od karfiola sa paradajzomPomešajte 200 g kuvanog karfiola sa narezanim paradajzom i mladim lukom. Napravite preliv od jedne kašike bosiljka, kašike sirćeta, pola kašike limunovog soka, pola kašike maslinovog ulja, soli, bibera i prelijte preko povrća. Neka salata odstoji pola sata. Krišku integralnog hleba premažite sa 30 g sira i jedite uz salatu (199 kal, g masti)

3. DanRučak: Piletina s brokulom i krumpiromU 400 ml bistre supe skuvajte 100 g tanko narezanog krompira, malo narendane limunove kore i prstohvat muškatnog oraščića. Posle pet minuta dodajte 100 g brokolija, 100 g tanko narezanih pilećih prsa i kuvajte još toliko. Gotovu supu pospite narezanim prazilukom (220 kal 0,2 g masti)

Večera: Salata sa siromPomešajte 50 g na trakice narezane crvene paprike, 0,5 g na listiće iseckanog celera, 0,5 g izrendanog karfiola i jedan sitno iseckan mladi luk. Dodajte 30 g jogurta, dve kašike pasiranog paradajza, kašiku sirćeta, limunovog soka i peršun, so i biber. Jedite sa komadićem hleba premazanim nemasnom pavlakom, posutom parmezanom i bosiljkom (211 kal 0,5 g masti)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Dijeta