Otkada su počela naučna istraživanja jaja, prehrambene tablice o njihovim nutritivnim vrednostima su se stalno menjale, prenosi stvarukusa.rs
Poslednjih godina slušali smo da jaja nisu zdrava i da našem organizmu čine više štete nego koristi.
Kritike su im najčešće upućivane zbog holesterola, a poslednje istraživanje pokazuje da su jaja ipak zdrava i da ih slobodno možete jesti. Naime kineski naučnici su otkrili da jaja sadrže jednu od ključnih komponenti odgovornih za snižavanje krvnog pritiska.
Pomešajte jaje, maslinovo ulje i pčelinji vosak: Melem koji leči preko 10 bolesti!
Reč je o peptidu koji, kako ističu naučnici, ima moć suzbijanja rasta pritiska.
"Istraživanje pokazuje da jaja ponovo možemo zvati neverovatnom namirnicom. Osim što ih možemo iskoristiti na razne načine, ona su i zdrava", istakao je dr Zipeng Ju, vođa istraživanja.
Ova otkrića su važna s obzirom na to da veliki broj ljudi na svetu ima visok krvni pritisak. Ipak, naučnici upozoravaju da su potrebna i dalja istraživanja da bi se otkrilo kako deluju svi sastojci jaja kombinovano.
Jedite jedno jaje svako jutro: Najmoćnija hrana za telo i mozak!