Kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine.
Međutim, vreme je da počnete bez griže savesti da uživate i u ovim slasnim delovima pileta, piše Stvarukusa.rs, a evo i zbog čega!
Većina masnoće koja se nalazi u pilećoj kožici je zdrava, nezasićena masnoća koja ne škodi zdravlju srca.
Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerziteta Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola.
Prirodni lek za srce star 800 godina: Pomaže kod nepravilnog rada i angine pektoris!
Pored toga, ako ostavite kožicu, meso će biti sočnije i ukusnije, pa ćete koristiti manje soli u pripremi.
Ipak, pileću kožicu treba jesti u umerenoj količini.
Piletina, uključujući i kožicu, ima više omega 6 masnih kiselina u poređenju s drugim vrstama mesa, a ove masne kiseline mogu pojačati upalne procese u organizmu.
Zaključak je da možete uživati u sočnim zalogajima piletine i pileće kožice, ali samo u umerenim količinama.
Zdravlje na usta ulazi: Jelovnik koji čuva srce i produžava život!