U pitanju je izvanredan univerzalni lek, koji se može upotrebljavati kod različitih problema i zdravstvenih tegoba.
Čuvarkuća i med otklanjaju ciste, miome, leče tegobe sa želucem koje izaziva helikobakter pilori, jačaju imunitet, ublažavaju probleme sa štitnom žlezdom, olakšavaju varenje, popravljaju probavu, eliminišu zatvor i regulišu problem sa tvrdom stolicom, leče zapaljenje sluzokože i mnoge druge bolesti i tegobe.
Mnogi su ovaj narodni lek probali i zaklinju se u njegovu delotvornost, a evo kako se pravi:
300 grama sočnih listova čuvarkuće samleti u mašini za meso ili blenderu i pomešati sa 500 grama domaćeg što kvalitetnijeg meda. Staviti u staklenu teglu, umotati u foliju i ostaviti da stoji poklopljeno u frižideru.
Đumbir kao moćan lek iz prirode: Kako pravilno da ga koristite!
Med i čuvarkuća kao lek se uzimaju ujutro na prazan stomak i to po jedna čajna kašičica, a pola sata nakon toga se ništa ne jede i ne pije.
Najveća zasluga ovog prirodnog leka je za detoksikaciju i čišćenje organizma od nagomilanih štetnih toksina.
Nema bolje i zdravije recepture za ubrzanje metabolizma nego što su to čuvarkuća i med,a blagotvorni su nakon jakih obroka, posle obilnijih gozbi ,raznih veselja i proslava, kad obično preteramo sa jelom i pićem i u svakom drugom smislu…
Obavezna u svakoj kući: Čuvarkuća pomaže kod raka materice, zubobolje i kožnih bolesti