Zašto je dobro da jedemo kuvani kukuruz: Jednu grešku prilikom kuvanja nikako ne smete napraviti

Vreme je za spremanje kuvanog kukuruza, jer su sveži klipovi bagatela na tržištu. Da li ste znali koliko su zdravi ovi proizvodi?

Fitnes & Nutricija
09:45h Autor:
Zašto je dobro da jedemo kuvani kukuruz: Jednu grešku prilikom kuvanja nikako ne smete napraviti
Foto: Shutterstock

Svi vole da jedu kuvan kukuruz, ali malo ko zna koliko je on u stvari zdrav.

Kada ga spremate nikako ne skidajte svilu sa kukuruza. Slobodno ga skuvajte sve sa svilom, evo zašto:

  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima
  • Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi
    Kukuruz, Purenjaci, Kuvani Kukuruz
    foto: Shutterstock

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs