pomorandžina kora

KAKO SE ZAUVEK REŠITI CELULITA? Ruska doktora otkriva koje namirnice treba što pre da izbacite iz ishrane


Kako se rešiti celulita? Zaboravite na neproverene savete i tretmane koji nemaju efekta, doktorka otkrila šta je najbolje rešenje

Fitnes & Nutricija
15:28h Autor:
KAKO SE ZAUVEK REŠITI CELULITA? Ruska doktora otkriva koje namirnice treba što pre da izbacite iz ishrane
Kako skinuti celulit?, Foto: Profimedia

Celulit je bolest vezivnog tkiva kože, naročito elastičnih vlakana. Nastaje kao posledica prekomernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smeštenih između mišića i kože, a prvi i osnovni simptom jeste pomorandžina kora.

"Pojava celulita na telu povezan je sa "lošim" metaboličkim procesima u potkožnom masnom tkivu, rekla je specijalista opšte prakse iz Rusije dr Marija Černjajeva i dodala:

"Celulit je bolest potkožnog masnog tkiva koja se uglavnom formira u predelu butina kod žena. Nije štetan po zdravlje, već se smatra estetskim nedostatkom".

celulit
foto: Shutterstock

Ona je dodala da postoje brojni tretmani koji mogu da pomognu, ali jedini pravi način koji će zauvek osloboditi ovih nabora na kože jeste takozvani integrisani pristup, u kojem ishrana igra veoma važnu ulogu.

"U ishrani morate da smanjite unos jednostavnih ugljenih hidrata, šećera - namirnica koje doprinose gojenju i neravnomernoj raspodeli potkožnih masti. U nekim slučajevima je potrebno da smanjite mlečne proizvode jer sadrže laktozu, mlečni šećer koji sam po sebi doprinosi oticanju i stvaranju naslaga masnoća. Mlečne proizvode je bolje da jedete u prvoj polovini dana, jer ako na primer pijete kefir noću, ujutru ćete se probuditi otečeni, sa kesama ispod očiju, a celulita na nogama će biti izraženiji, kaže ona i dodaje:

jogurt, kefir
foto: Shutterstock

"Korisne, odnosno nezasićene masti treba da uvrstite u ishranu, a štetnu masnu i brzu hranu – uzimajte vrlo ograničeno. Obavezno pijte vodu tokom celog dana, 30 mililitara po kilogramu tela, odnosno u proseku jedan i po do dva litra dnevno".

U borbi sa celulitom, pomažu i aktivan način života i kozmetički tretmani, objasnila je doktorka.

"Važno je da se krećemo tokom dana. Na kraju svakog sata malo bržeg hoda, poželjno je da se još krećete 5-10 minuta, pa ona sedite. Kada sedimo na jednom mestu, limfna drenaža je lošija, krv slabije cirkuliše kroz naše telo, a ovo je način da je 'pokrenemo'", rekla je doktorka naglsivši da u borbi sa celulitoim mogu da pomognu i masaže, konstrasni tuševi i sl...

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs