SAVET STRUČNJAKA

NUTRICIONISTKINJA IZDVOJILA 5 NAJBIZARNIJIH DIJETA POZNATIH: Drastično smršali, a ugrozili zdravlje - NE ISPORBAVAJTE!

Nutricionistkinja Nataša Đukić izdvojila je pet dijeta koje su držale različite poznate ličnosti, uz napomenu da ih ne isprobavate samostalno!

Fitnes & Nutricija
14:54h Autor:
NUTRICIONISTKINJA IZDVOJILA 5 NAJBIZARNIJIH DIJETA POZNATIH: Drastično smršali, a ugrozili zdravlje - NE ISPORBAVAJTE!
Foto: Profimedia

Zbog činjenice da su javne ličnosti, mnogi glumci i pevači imaju pritisak da izgledaju na određeni način. Bilo da je zbog možda neke uloge u filmu, ili jednostavno žele da izgledaju što je bolje moguće i oni se često podvrgavaju određenim režimima ishrane, koji će ih dovesti do cilja, ne tazmišljajući mnogo o posledicama!

Zbog želje da što pre dođu do takvog izgleda, i oni nekada primenjuju brze, a nezdrave varijante.

Nutricionistkinja Nataša Đukić izdvojila je 5 dijeta poznatih ličnosti, uz napomenu da nikako ne treba da ih isprobavate:

NATALI PORTMAN

Natali Portman je za ulogu balerine u filmu "Crni labud", za koji je dobila i Oskara, morala svoju težinu da svede na svega 40-ak kilograma. Njena dnevna ishrana sastojala se od pola grejpa, šargarepe i malo badema. Zvuči brutalno, ali se isplatilo. Doslovno, isplatilo!

Natali Portman
foto: Profimedia

BIJONSE

Jedna od najpoznatijih pevačica na svetu, Bijonse, prestala je da jede čvrstu hranu kako bi izgubila 7 kilograma zbog uloge u filmu "Dreamgirls". Pevačica je dve nedelje samo pila vodu sa limunovim sokom, alevom paprikom i javorovim sirupom. Iako je postigla šta je želela, Bijonse je priznala da nikada ne bi ponovila ovu dijetu.

Bijonse
foto: Profimedia

KRISTIJAN BEJL

Glumac Kristijan Bejl je za jednu ulogu morao da izgubi čak 30 kilograma, za 4 meseca. Njegova ishrana se sastojala od konzerve tune i jabuke i nikako nije prelazila 300 kalorija. Glumac je pio mnogo vode, kako bi suzbijao osećaj gladi. Uz kilograme, izgubio je i mišiće, što je dodatno doprinelo njegovom bizarnom izgledu.

Kristijan Bejl

RIZ VITERSPUN

Nakon porođaja, Riz Viterspun se okrenula popularnoj ishrani koja se temelji na hrani za bebe, ne bi li skinula višak kilograma, dobijenih tokom trudnoće. Proces je jednostavan, kašasta hrana se lako vari, a veličine obroka garantuju da se nećete prejesti.

Riz Viterspun
foto: Profimedia

METJU MEKONAHI

Metju Mekonahi je četiri meseca bio na ekstremno strogoj dijeti, zahvaljujući čemu je izgubio više od 20 kilograma. Njegova ishrana podrazumevala je veliku količinu tečnosti i proteina. Međutim, Mekonahi je često isticao da mu je psihološki pritisak bio najteži deo ove dijete.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs