Obratite pažnju

4 namirnice koje smanjuju znojenje: Rešite se neprijatnosti!

Iako u borbi sa ovom nezgodnom pojavom najčešće pomoć tražimo u kozmetičkim preparatima, bolje od nje deluju promene životnih navika. Jedna od njih je i ishrana, a mi otkrivamo koje namirnice najbolje pomažu u smanjenju znojenja
Fitnes & Nutricija
18:40h
4 namirnice koje smanjuju znojenje: Rešite se neprijatnosti!
Foto: Thinkstock

Uprkos redovnoj higijeni i korišćenju dezodoransa i parfema, naše telo tokom letnjih vrućina postaje lepljivo i poprima neprijatne mirise, a uzrok tome je preterano znojenje. Iako u borbi sa ovom nezgodnom pojavom najčešće pomoć tražimo u kozmetičkim preparatima, bolje od nje deluju promene životnih navika. Jedna od njih je i ishrana, a mi otkrivamo koje namirnice najbolje pomažu u smanjenju znojenja.

1. Hrana bogata vlaknima poput bobičastog voća, orašastih plodova, lisnatog zelenog povrća i celih žitarica tokom leta trebalo bi da čini 90 odsto dnevnih obroka.

Kako izgleda kura zdravlja od celih žitarica koja je odlična za krv, probavu i dug život pročitajte OVDE.

2. Crveno meso zamenite ribljim, jer losos i sardina sadrže velike količine kalcijuma koji pomaže kod smanjenja znojenja. Pozitivno dejstvo imaju i pomorandža i brokoli.

Tajna dugovečnosti Japanki je u sirovoj ribi, žitaricama i zelenom čaju. Više o tome saznajte OVDE.

3. Nim je poznata indijska biljka koja efikasno pomaže kod znojenja jer je snažan antioksidans. U šoljicu vruće vode dodajte prstohvat praha nima i promešajte. Ukoliko vam je ukus gorak, dodajte malo meda i limuna. Čaj konzumirajte najmanje tri puta dnevno, a najvažnije je da ga ujutro popijete na prazan želudac.

4. Maslinovo ulje koristite kao jedini dodatak salatama i jelima, ono obiluje antioksidansima i i lakše se vari od drugih biljnih ulja. Zato izbegavajte margarin i suncokretovo ulje kod pripreme jela, na visokim tačkama ključanja oni se pretvaraju u štetne sastojke koje telo izbacuje u obliku toksina kroz pore kože.

I paradajz može da bude uzrok neprijatnog mirisa tela. Više o tome saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs