Ne zaboravite na higijenu

4 razloga zašto je znojenje dobro za zdravlje: Sprečava nastanak kamena u bubregu!

Istraživanja pokazuju da redovno vežbanje pomaže pri čišćenju celokupnog sistema, pa tako smanjuje i rizik od nastanka kamena u bubregu. Vežbanje i znojenje povećavaju cirkulaciju tečnosti kroz telo, pa tako ispiraju telo iznutra
Medicina
18:10h
4 razloga zašto je znojenje dobro za zdravlje: Sprečava nastanak kamena u bubregu!
Foto: Thinkstock

Dokazano je da znojenje može da eliminiše višak kilograma, ali i onaj osećaj težine koji je posledica previše tečnosti u telu. Ali, izgubljenu tečnost je potrebno i da nadoknadite kako ne biste dehidrirali. Evo zašto je sve dobro znojenje:

1. Poboljšava cirkulaciju

Vežbanje koje podstiče znojenje je vrlo dobro za cirkulaciju. Bilo da se radi o trčanju, vožnji bicikla, dizanju tegova ili jednostavnoj šetnji, ubrzani rad srca i metabolizma mogu da vam značajno poboljšaju cirkulaciju celog tela.

2. Glatka i mekša koža

Znoj izlučuje toksine i nečistoću i otvara pore. Nakon što se dobro oznojite, ne zaboravite da očistite kožu kako biste uklonili svu prljavštinu. Vaša koža će da bude sjajna i zdrava.

Koliko često bi trebalo da menjate dezodorans saznajte OVDE.

3. Poboljšava raspoloženje

Ne postoji bolji lek protiv stresa od dobrog znojenja! Fizička aktivnost svake vrste, bilo hodanje ili vežbanje u teretani, podižu raspoloženje, pa ih lekari redovno preporučuju depresivnim osobama.

4. Smanjuje rizik od nastanka kamena u bubregu

Istraživanja pokazuju da redovno vežbanje pomaže pri čišćenju celokupnog sistema, pa tako smanjuje i rizik od nastanka kamena u bubregu. Vežbanje i znojenje povećavaju cirkulaciju tečnosti kroz telo, pa tako ispiraju telo iznutra.

Koje dijete povećavaju rizik od bubrežnog kamenca saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs