nije mogla da veruje

PROBALA JE DIJETU VIKTORIJE BEKAM I GORKO SE POKAJALA: Od ŠOKA još ne može sebi da dođe!

Mnoge žene isprobavaju režime ishrane kojih se pridržavaju slavne dame. Među njima je jedna novinarka koja je probala dijetu bivše članice grupe "Spajs Grls" Viktorije Bekam.

Fitnes & Nutricija
Autor:
PROBALA JE DIJETU VIKTORIJE BEKAM I GORKO SE POKAJALA: Od ŠOKA još ne može sebi da dođe!
Foto: Profimedia

Novinarka Diane Bourn odlučila je da isproba popularnu dijetu Viktorije Bekham koju je odlučila isprobati, ali je bila iznenađena rezultatima.

Kad je Dejvid Bekham ranije ovog meseca otkrio da njegova supruga već 25 godina svaki dan jede istu hranu, mnogi su ostali zatečeni i začuđeni.

Bivši fudbaler je otkrio da modna dizajnerka jede samo ribu na žaru i povrće kuvano na pari. Kako su stručnjaci već ranije navodili da je kuvanje na pari najzdravija tehnika za pripremu hrane, ova novinarka je odlučila je isproba ovaj režim ishrane.

Kako kaže, striktno se pridržavala ove dijete nedelju dana, a rezultati su je iznenadili.

Kad je počela sa dijetom otkrila je kako je prvo što joj je 'zapalo za oko' bila cena ribe. Kako kaže, cena ovakvih obroka bila je daleko viša od cene hrane koju je ranije jela, tim više što ova kupovina nije uključivala obroke za ostale članove porodice. Ipak, Diane se čvrsto držala svoje odluke. Za doručak je uvek jela sveže voće, a ponekad je popila i čašu vina. Trećeg dana dijete novinarka je otkrila da oseća slabost.

'Obično idem na trčanje sredinom nedelje, ali moram biti iskrena. Danas mi nedostaje energije i jako sam gladna pa sam propustila trčanje', otkrila je.

Dva dana kasnije novinarka se požalila na smrad u kući.

'Kuća sad smrdi na ribu. Nekoliko puta dnevno praznim kantu za smeće, ali se čini da je miris i dalje ostao u vazduhu', rekla je, a zatim je stala na vagu.

Gojenje, Kilogrami, Višak Kilograma, Vaga, Merenje
foto: Shutterstock

Tu ju je dočekalo neprijatno iznenađenje. Osim što je otkrila da nije smršala, ostala je šokirana kad je videla da se ugojila oko pola kilograma, iako je stalno bila gladna. Bio je to trenutak kada je novinarka odlučila da "batali" ovu dijetu.

"U svakom slučaju, ovo je bilo dovoljno da zauvek prekinem ovaj eksperiment. Vratiću se ishrani koju najviše volim. U njoj nema osećaja gladi, a za mene je to presudno', istakla je.

Mnoge dijete poznatih osoba koje oponašamo ne daju rezultate. I ne, to ne znači da nisu dobre za njih, ali govori nam da ista vrsta prehrane ne odgovara svakome.

Viktorija Bekam
foto: Profimedia

Jedina tajna mršavljenja leži u jednostavnoj činjenici – unositi manje kalorija nego što telo sagoreva, odnosno biti u kalorijskom deficitu.

Izbacivanje grupe namirnica, poput hleba i generalno žitarica, nikako ne bi smelo da bude opcija. Umesto odbacivanja hrane, potrebno je uvesti redovnu fizičku aktivnost koja sagoreva najviše kalorija, a onda računica postaje vrlo jednostavna.

Bez obzira na sugestije poznatih osoba, pre svake promene važno je konsultovati se s lekarom ili nutricionistom koji sigurno neće pohvaliti dijete s tako malom količinom hrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs