RECEPT

STARI LEK ZA IMUNITET I ČIŠĆENJE TELA OD OTROVA: Preporod celog tela za 40 dana!

Da li želite da se podmladite telo i poboljšate svoje zdravlje? Onda probajte ovaj ukusni narodni lek

Fitnes & Nutricija
Autor:
STARI LEK ZA IMUNITET I ČIŠĆENJE TELA OD OTROVA: Preporod celog tela za 40 dana!
Foto: Shutterstock

Smokve su veoma zdrave, i to ne samo kada su sveže, već i osušene. Smokve su korisne i lekovite za naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove celo naše telo, blagotvorno deluje na naš organizam.

Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, čiji su plodovi svetložute boje. Tokom procesa sušenja, količina proteina u smokvama se povećava na 3-6%, a šećera na 50-70%, dok sveže smokve sadrže samo: 1% proteina, 15-20% šećera.

Suve smokve mogu umnožiti energiju koju proizvodi naše telo, poboljšati raspoloženje, efikasnost i mentalnu aktivnost.

Suve smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to vam omogućava da dugo zadržite osećaj sitosti, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta. Suve smokve bogate su hranljivim materijama poput kalijuma, magnezijuma, gvožđa, kalcijuma i vitamina B. Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Takođe, suve smokve imaju sposobnost da značajno povećaju antioksidativno delovanje krvne plazme, a supstanca rutin pomaže u jačanju zidova kapilara i promoviše aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suve smokve su dobre protiv zatvora i odličan su laksativ. Svakodnevno konzumiranje smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Nudimo vam stari recept koji se hiljadama godina koristio za ozdravljenje tela, za poboljšanje fizičkih i mentalnih sposobnosti i za lečenje mnogih bolesti.

Ovaj lek pomaže u poboljšanju varenja, pomaže u gubitku težine i uklanjanju toksina iz tela. Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jača srce i krvne sudove. Odlično za poboljšanje kože i tena. Pomaže u jačanju imunološkog sistema i ubrzavanju metaboličkih procesa.

Sastojci:

  • 20 komada suvih smokvi
  • maslinovo ulje.

Priprema: Uzmite 20 suvih smokava, prepolovite ih i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje tako da smokve budu potpuno prekrivene i još 0,5 - 1 cm na vrhu. Stavite teglu u frižider 40 dana.

Kako se koristi: Konzumirajte pola smokve i 1 kašičicu ulja od 5 do 10 minuta pre doručka. Konzumirajte dok se sadržaj cele tegle ne završi. Odmah ćete osetiti lekovito dejstvo ovog leka. Ovaj tretman se može ponoviti 2-3 puta godišnje.

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs