Činjenica je da jegrožđejedna od najhranjivijih namirnica koje možete pojesti. Ispunjeno je kalijumom, ugljenim hidratima, proteinima, vitaminom A, vitaminom C, kalcijumom, gvožđem, vitaminom B6 i magnezijumom.

Ukoliko u toku jednog meseca, svakog dana jedete grožđe, bićete veoma zadovoljni rezultatima koje ćete primetiti. Rezultatii će se odraziti na ukupno zdravlje organizma, a naročito će poboljšati stanje srca, probavnog sistema i bubrega.

Ovo su svi benefiti koje grožđe nosi sa sobom:

Bolje stanje srca

Grožđe obiluje antioksidansimakoji su povezani sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Uporedo sa ovim antioksidansima dolaze i polifenoli koji su, takođe, povezani sa smanjenjem rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Studija koju su sproveli istraživači sa Medicinskog fakulteta sa Univerziteta u Bostonu otkrila je da polifenoli grožđa mogu da smanje LDL (loš holesterol), snizi krvni pritisak i smanjiti upalu, što utiče na rad srca.

Ovo voće štiti srce, sprečava nastanak karcinoma, ali podstiče i mršavljenje