Slavni se kunu i njega

Podmlađuje, izbacuje višak vode iz organizma, reguliše pritisak: Sok uz koji provereno mršavite! (RECEPT)

Zbog niza antioksidansa i mnoštva antikancerogenih jedinjenje redovnom konzumacijom smanjujete rizik oboljevanja od malignih bolesti

Fitnes & Nutricija
Autor:
Podmlađuje, izbacuje višak vode iz organizma, reguliše pritisak: Sok uz koji provereno mršavite! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sokovi od celera su postali pravi trend na društvenim mrežama. Slavne i poznate osobe ga hvale na sve strane. No je li to opet samo još jedan trend ili ima nešto u celeru?

Zašto je štap celera dobar i zaslužuje li da bude zvezda Instagrama?

Celer je povrće poznato od davnina, koristili su ga još i stari Egipćani. Odlikuje ga niska kalorijska vrednost, samo 14 kalorija na 100 grama, kažu da ćete žvakanjem celera potrošiti više kalorija nego što on sadrži.

Bogat je nizom vitamina: vitamini B kompleksa, C vitamin, vitamin E, nizom minerala, kalijumom, natrijumom, eteričnim uljima. S obzirom da obiluje nizom antioksidansa štiti ćelije od oksidativnog oštećenja pa prema tome štiti organizam od preranog starenja. Ovo je sigurno i činjenica zašto je toliko popularan među poznatim i slavnim osobama.

Ovo nije običan smuti: Zašto je pola sveta poludelo za doručkom u čaši! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Najbolje ga je konzumirati sirovog u sokovima. Čak je i naučno potvrđeno da celer može pomoći kod regulacije krvnog pritiska, pogotovo kod visokog pritiska koji je uzrokovan visokim nivoom stresa. Zbog niza antioksidansa i mnoštva antikancerogenih jedinjenje redovnom konzumacijom celera smanjujete rizik oboljevanja od malignih bolesti.

Celer deluje diuretski te pospešuje izdvajanje vode iz organizma. Deluje na sve naše organske sisteme pa je odlična namirnica za detoks. I za kraj zbog svih ovih divnih jedinjenja u ovoj maloj zelenoj čudnovatoj biljci koža blista. Zato pokušajte da date celeru šansu i započnete svoj dan sokom od celera.

Možete da konzumirate čisti sok od celera ili ga kombinovati s drugim namirnicama kako bi bio ukusniji i nutritivno još bogatiji.

Ako nemate sokovnik, a imate blender možete da napravite gušći smuti ili da ga procedite pa ćete dobiti sok. Napravite kako želite, slušajte sebe i potrebe vašeg tela.

Izbacite otrove i bolesti iz tela: Umesto doručka, 3 dana pijte ovaj čudotvorni napitak! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Recepti:

Celer i ananas

Sastojci: 1 šolja naseckanog ananasa, 2 štapa celera (može i s listovima), 2 šolje spanaća, sok od ½ limuna, malo đumbira i kardamoma (po želji), 1 šolja vode ( za sokovnik ne treba voda)

Postupak: Sve sastojke ubacite u blender ili u sokovnik, količinu vode za smuti prilagodite svojim željama. Ako pravite u sokovniku ne treba vam voda. Ako želite zasladite smuti zdravim zaslađivačima (urme, javor)

Celer i jabuka

Sastojci: 1 jabuka, 2-3 štapa celera, 3 lista kelja, 1 šolja vode

Postupak: Sve sastojke ubaci u blender ili u sokovnik, količinu vode za smuti prilagodi svojim željama. Ako pravite u sokovniku ne treba vam voda.

Očistite jetru i preporodite telo: Narodni lek koji izbacuje kamen i masnoće! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs