Fenomenalno rešenje

Dosadilo vam je da sami sređujete obrve? Saznajte šta se krije iza čuvenog japanskog iscrtavanja!

Možda je ovaj postupak baš za vas

Lepi & Zdravi
Dosadilo vam je da sami sređujete obrve? Saznajte šta se krije iza čuvenog japanskog iscrtavanja!
Foto: Shutterstock

Ceo svet govori poslednjih godinu dana o čuvenom "microblading-u", na našim prostorima poznatijem pod nazivom japansko iscrtavanje obrva.

Ovo je ručna tehnika iscrtavanja dlačica, odnosno iscrtavanje pomoću mikrooštrice kojom se unosi pigment plitko pod kožu, stvarajući efekat jednakih, gustih i prosto savršenih obrva.

Vlasnica beauty salona "Beauty boom" Silvija Winterfeldt govori o ovom tretmanu, šta se iza njega zapravo krije i koliko je dobar za devojke.

Prednost ovog procesa jeste činjenica da se dlačice iscrtavaju jedna po jedna, posebnom bojom, koja najbliže podseća na prirodnu boju vaših obrva. Takođe, iscrtavanje se vrši u pravcu prirodnog rasta dlaka, te ne izgleda ni najmanje veštački.

Na ovakvu korekciju se najčešće odlučuju žene koje imaju problema sa svojim obrvama, bilo da je to zbog prečestog čupanja, neke bolesti ili zbog prikrivanja ožiljka.

Japansko iscrtavanje obrva u salonu "Beauty boom" vrši se kratko i jednostavno. Najpre se olovkom iscrta probna forma, kako bi se izabrao novi oblik, pa se tek onda kreće sa postupkom, koji je potpuno bezbolan. Nakon tri nedelje dolazi se na kontrolu, otkriva Silvija, samo ukoliko ima potrebe za tim.

Postojanost boje zavisi od nekoliko faktora. Prvi je izlaganje suncu jer ovom pigmentu ne prijaju sunčevi zraci jer ga čine bleđim. Potom zavisi i od same nijanse. Tamnije boje su postojanije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs