Korisno znati

Kako ishrana utiče na vaginalnu ravnotežu: Namirnice koje remete kiselost i miris!

Špargle i brokoli su namirnice koje su veoma zdrave, ali, takođe, mogu uticati na vaginalnu ravnotežu
Lepi & Zdravi
23:50h Autor:
Foto: Thinkstock

Vagina ima prirodno kiselu pH vrednost, a neke od namirnica koje konzumiramo mogu to da poremete. Tako određena hrana može da dovede do neprijatnog mirisa i do disbalansa bakterija koje čuvaju vaginu od infekcija.

 

Na primer, začini i začinske namirnice, poput belog i crnog luka, mogu uzrokovati neprijatan miris vagine i poremetiti njenu kiselost. Isti efekat izaziva i konzumiranje previše crvenog mesa, mlečnih proizvoda i alkohola.

 

Špargle i brokoli su namirnice koje su veoma zdrave, ali, takođe, mogu uticati na vaginalnu ravnotežu, dok voće i voćni sokovi mogu “zasladiti” situaciju tamo dole.

 

Za celokupno zdravlje organizma, veoma je važno da pijete što više tečnosti ( 2 litra vode dnevno ), kao i voće i povrće i žitarice. Što se mlečnih proizvoda tiče neka vaš izbor bude jogurt, kao i drugi proizvodi od mleka koji u sebi sadrže probiotike, jer oni pomažu vašoj vagini u održavanju ravnoteže i zdrave pH vrednosti.

 

Ako ste pak ljubitelji slatkiša, trudite se da ne preterujete s njihovom konzumacijom, jer, osim što mogu naškoditi vašoj liniji, visok nivo šećera u krvi povećava i rizik od učestalog oboljevanja od gljivičnih infekcija.

 

Spavate sa gaćicama: Doktorka otkriva koliko je to opasno po zdravlje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...