Ne upućuju na pravo stanje

2 stvari koje ne smete da radite pre odlaska kod lekara: Vodite računa o ovome!

Neke svakodnevne navike trebalo bi da izbegavamo kada odlazimo kod doktora jer one odmažu u postavljanju prave dijagnoze ili upućivanju na potrebne pretrage
Lepi & Zdravi 29.03.2017. - 15:55h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Ponekad se kod doktora nađemo nenadano i neočekivano, pa ne možemo da utičemo na faktore koji odmažu u postavljanju dijagnoze. Međutim, ako se spremate za sistematski pregled ili specijalističku pretragu, onda vodite računa o dve važne stvari:

 

1. Nemojte sređivati nokte

 

Prilikom pregleda potrebno je lelarima omogućiti uvid u stanje našeg tela, a to se odnosi i na izgled pojedinih spoljašnjih delova. Upravo su nokti važan pokazatelj raznih problema sa zdravljem, a ako ih prekrijete lakom, gelom ili drugim sredstvima lekari nisu u mogućnosti da vide njihovo pravo stanje.

 

Obavezni pregledi nakon 30. godine: Analize koje mogu da vam spasu život!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Horizontalne bele linije preko cele širine nokta mogu da ukazuju na bolesti bubrega i abnormalnosti na jetri, a bledi nokti na anemiju i manjak crvenih krvnih zrnaca odnosno eritrocita zbog čega je potrebno uraditi analizu krvi.

 

2. Nemojte nanositi šminku

 

Baš kao i nokti, lice takođe skriva znakove potencijalno ozbiljnih zdravstvenih problema. Boja kože kompletnog lica ili pojedinih delova lica govori mnogo o stanju našeg organizma. Tako, na primer, boja podočnjaka često ukazuje na probleme s bubrezima, zato ih nemojte prikrivati debelim slojem pudera. Ne skrivajte šminkom netipično crvenilo, osipe, bilo kakve mrlje, pa ni mladeže jer sve to može pomoći doktoru u ranom otkrivanju raznih bolesti.

 

Nije svejedno kakvi su vam podočnjaci: Boja otkriva bolest!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs