Biće vam mnogo lakše

Kratak vodič za pravilno izvođenje masaže: Opustite se i zaboravite na bol!

Svi pokreti izvode se u smeru ka srcu, kako bi krvotok nesmetano radio

Lepi & Zdravi
12:33h Autor:
Kratak vodič za pravilno izvođenje masaže: Opustite se i zaboravite na bol!
Foto: Thinkstock

Relaks masaža ne zahteva nikakvu posebnu tehniku, pa vrlo lako možete da naučite da je sprovodite pravilno i sa velikim uspehom nakon ovog kratkog vodiča!

Pročitajte, isprobajte i oduševite nekoga opuštajućom masažom poput pravog profesionalca!

Za početak, obezbedite prijatnu sobnu temperaturu. U prostoriji u kojoj nekoga masirate ne sme da bude ni previše hladno, ni pretoplo. Imajte u vidu da se tokom masaže telo hladi. Takođe, važno je da podloga na kojoj osoba leži bude čvrsta (nikako mekani krevet), naročito ispod vrata, ramena i leđa, piše Bright Side.

- Počnite sa laganim pokretima Celom površinom dlanova masirajte od ramena prema struku. Kada masirate ramena i lopatice, pritisak sme da bude jači, ali nikako previše jak, naročito ne na početku masaže.

- Suviše napeta ramena možete da masirate i laktovima i palčevima Posebnu pažnju obratite na ramena, naročito ako je reč o osobi koja dosta sedi. Povećajte vreme masaže na ovom delu tela, a možete da primenite i akupresuru - pritiskanje posebnih tačaka na telu.

Samo treba da stavite kocku leda na vrat: Kineski metod leči 13 bolesti i podmlađuje celo telo!

- Pazite na kičmu Ni u kom slučaju ne smete da vršite pritisak na kičmu. Kada masirate ovaj predeo, fokusirajte se na mišiće koji se nalaze u sam kičmeni stub, bez zakačivanja pršljenova.

- Masiranje nogu i ruku Svaka vrsta masaže ekstremiteta počinje blagim, "zagrevajućim" pokretima, otprilike kao kada mesite testo. Ukoliko postoje tačke na nogama i rukama zahvaćene bolom, njih tretirajte pritiskom pomoću palčeva.

Kada je u pitanju masaža, svi pokreti izvode se u smeru ka srcu, kako bi krvotok nesmetano radio. Masažu bilo koje vrste radite isključivo do granice bola, kako se ne bi pojavili podlivi i modrice.

Pogledajte i kako da izmasirate vrat:

Pronađite Kapiju Raja na telu: Ruski lekar otkriva staru metodu izbacivanja stresa i bola!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs