Jedan od najvažnijih nutrijenata

Sunce nam odlazi: Kako održavati nivo vitamina D tokom zime!

Primenite ovu tehniku i imaćete višestruke koristi - vaše telo će biti zdravo, a i kilaža će se smanjiti
Lepi & Zdravi 24.10.2016. - 11:51h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Vitamin D je definitivno čudo od molekula, jer je dokazano da leči čitav niz bolesti!

 

Istraživanja su pokazala da vitamin D, koji unosimo kroz morske plodove i pečurke, ali i sunčanje, znatno umanjuje rizik od raka, preloma kostiju, dijabetesa, srčanij oboljenja, pa čak i depresije i anksioznosti.

 

Ali, dolazi nam zima, i sunčanih dana gotovo da više i nema. Šta da radimo, kako da unesemo vitamin D? Ako ste pomislili na suplemente, taj izbor je u redu, ali dosta košta i postoji mogućnost kontaminacije teškim metalima.

 

Danski naučnici otkrili su mnogo jeftiniji i lakši način da se i tokom zime snabdete dovoljnom količinom vitamina D, a to je da - izađete napolje. Da, dobro ste pročitali, nema veze što nema sunca.

 

Naime, istraživači su sproveli studiju nad 55 odraslih osoba, starosti između 18 i 65 godina, tokom koje su ih izložili veštačkom osvetljenju koje sadrži UV zračenje, proporcionalno količini koju bi apsorbovali tokom 10 minuta provedenih u jednom letnjem popodnevu.

 

Ključno za potpuni oporavak štitne žlezde: Proverite nivo vitamina D u telu!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svaka osoba bila je izložena svetlu na 88 odsto tela, svuda osim ispod donjeg veša, jednom nedeljno, jednom u dve ili čak jednom u četiri sedmice. Istraživanje je trajalo 16 nedelja, nakon čega je učesnicima izvađena krv i izmereni nivoi vitamina D.

 

Zaključak je da zapravo i nije potrebno mnogo da biste održavali vitamin D na zdravom nivou! Osobe koje su jednom nedeljno podvrgavane tretmanu sa svetlom imale su povećanje nivoa vitamina D, dok su oni koji su ga praktikovali ređe zadržali iste zdrave nivoe koje su i imali.

 

Ipak, svi znamo da je dnevna, prirodna svetlost mnogo zdravija od veštačke. Zato su stručnjaci izračunali da vam je potrebno 2 sata i 20 minuta šetnje po slabom zimskom suncu, kako biste telu obezbedili dovoljnu količinu vitamina D.

 

Primenite ovu tehniku i imaćete višestruke koristi - vaše telo će biti zdravo, a i kilaža će se smanjiti ukoliko vam duge šetnje postanu navika, piše RodalesOrganicLife.

 

Zašto ne treba da pijete 2 litre vode dnevno: Doktor upozorava na opasan kontraefekat!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...