Dame, obratite pažnju

Ako ne želite opuštene grudi: Rešite se ovih 8 štetnih navika što pre!

Ove faktore svakako treba da izbegavate, jer samo urušavaju izgled vašeg poprsja
Lepi & Zdravi
23:46h Autor:
Ako ne želite opuštene grudi: Rešite se ovih 8 štetnih navika što pre!
Foto: Thinkstock

Gravitacija čini svoje i tokom godina vaše grudi, nažalost, gube na čvrstini. Međutim, postoje i faktori kojima same urušavate izgled svog dekoltea:

1. Kafa

Prema jednom švedskom istraživanju, kafa može da smanji grudi. U sklopu studija raka dojke, istraživači sa Univerziteta u Lundu su to otkrili i došli do zaključka da samo tri šoljice dnevno dovode do smanjenja poprsja!Ali, samo ako u sebi imate jedan određeni gen - pa čak i onda je potrebno neko vreme da bi se to primetilo.

Rak dojke ubije 1.600 žena u Srbiji: 5 najopasnijih faktora na koje sami utičemo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Premalo vitamina C

Telu treba vitamin C, kako bi se izgradilo elastično tkivo i kolagen. Jedna čaša soka od pomorandže je idealna! Osim pomorandže, korisni su i: žitarice, orašasti plodovi, paradajz, šargarepa i zeleno povrće.

3. Pušenje

Još jedan razlog za prestanak pušenja: pušenje nije dobro za vaše grudi, jer razgrađuje gore pomenuti kolagen i elastin. Vašem telu trebaju ovi sastojci, kako bi održavao kožu elastičnom i imao dovoljno vezivnog tkiva.

4. Dijeta

Kada se gojimo, masno tkivo skuplja se u delovima tela, pa i u grudima. Naglo mršavljenje dovodi do eliminisanja masti i vezivnih tkiva, pa samim tim, grudi postaju opuštenije. Dakle, najbolje je izbegavati veće fluktuacije težine!

Želela je veće grudi, a postala biljka: Estetski hirurg joj upropastio život! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Bez sportskog grudnjaka

Vežbanje čini grudi čvršćim. Ali, ukoliko ne nosite sportski grudnjak, koji će vaše grudi držati na mestu, može doći do preteranog istezanja tkiva i kože.

6. Zaštita od Sunca

U najvećem delu godine, dojke nisu izložene sunčevim zracima, tako da je ovaj deo kože posebno osetljiv kada dođe leto. Koristite kremu za sunčanje, inače će koža oko dojki vrlo brzo izgubiti svoju elastičnost.

10 slavnih dekoltea: Ove dame imaju preko 60 godina i fantastične grudi! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Loša ishrana

Ako i vi imate periode kada jedete samo brzu i masnu hranu, vašem vezivnom tkivu se ne piše dobro.Stalne promene u težini utiču i na grudi (videti tačku 4). Hranite se uravnoteženo. 8. Pogrešan grudnjak

Mislite da znate svoju veličinu grudnjaka? Ako je to zaista tako, spadate u apsolutnu manjinu. Prema jednoj studiji, čak 80% svih žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka! To može biti kobno po vas, jer oblik grudi može biti izdeformisan, tj. može doći do njihovog opuštanja.

Tri godine nisam obukla grudnjak, niti ću ikada više: Žena otkriva 6 jakih razloga! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs