Zavolela svoje telo

Tri godine nisam obukla grudnjak, niti ću ikada više: Žena otkriva 6 jakih razloga! (FOTO)

Život je suviše kratak da bih dopuštala da mi bude stalno neprijatno, a tu je i deo sa zdravljem dojki, ističe Đina
Lifestyle
22:30h Autor:
Tri godine nisam obukla grudnjak, niti ću ikada više: Žena otkriva 6 jakih razloga! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Gmflorio

Britanska instruktorka joge, Đina Florio, dospela je u žižu interesovanja, kada su korisnici društvenih mreža počeli da šeruju njene fotografije, komentarišući to što ni na jednoj ne nosi grudnjak.

Povodom toga, novinari portala Bustle su je kontaktirali, a onda je otkrila kako je sve počelo, i zbog čega već tri godine nijednom nije obukla brushalter.

"Majka me je od moje 12. godine uveravala da će mi se grudi opustiti do tridesete ako ne budem nosila grudnjak. U tim godinama sam počela da ga nosim, a uvek sam ga mrzela, jer me je stezao, svrbele su me grudi od njega, jednostavno, smetao mi je", otkriva Đina.

Tajna bujnog dekoltea: Od ovih 6 namirnica grudi rastu i do dva broja!

A photo posted by Gina M. Florio (@gmflorio) on Feb 25, 2016 at 2:35pm PST

Iako je svoje male grudi oduvek smatrala ružnim nedostatkom, kada se pre tri godine preselila u Australiju, na to je počela da gleda drugačijim očima. Osećala se mnogo slobodnije nego u svojoj domovini i malo po malo, Đina je potpuno prestala da nosi grudnjak i nema nameru da ga ikad više obuče.

Srećna i ponosna na svoju odluku, Đina je i drugim ženama otkrila zbog čega je sigurna da je donela dobru odluku:

" 1. Grudnjak nije dobar za zdravlje dojki, jer prekida cirkulaciju u njima, a loše utiče i na pravilan rad limfnih žlezda. To može da uzrokuje nakupljanje otrovnih materija i nastanak cisti, a svi znamo u šta to sve može da se pretvori.

2. Za mene je bilo nemoguće da pronađem brushalter koji mi savršeno pristaje i savršeno je udoban. Nikad nisam uspela da pronađem model za sebe - ili su korpe bile velike, ili je elastični deo bio previše mali.

Toksini se nakupljaju, nastaju ciste: Glavni razlog da brushalter skinete čim dođete kući!

A photo posted by Gina M. Florio (@gmflorio) on Feb 15, 2016 at 1:26pm PST

3. N želim da budem rob nekim nametnutim društvenim normama i da patim zbog toga. Osetila sam ogromno olakšanje i osećaj slobode nakon što sam grudnjak izbacila iz života, a iz istog razloga više ne nosim ni tampone. Život je suviše kratak da bih dopuštala da mi bude stalno neprijatno!

4. Štedim novac! Biti žena nije jeftino u današnje vreme. Uvek sam se osećala glupo zato što bacam novac na nešto što mi stvara osećaj nelagode.

5. Imam pravo da se osećam slobodno i živim tako, a društvo im je nametnulo grudnjak kao nešto što se podrazumeva. Naravno, ako je nekim ženama prijatnije u grudnjaku, svakako treba da ga nose, ali ne bi to trebalo da rade ako se u njemu osećaju kao ja - užasno.

6. Telo mi je pozitivnije! Ranije sam se osećala loše jer imam male grudi. Smatrala sam sebe manje ženstvenom i pokušavala to da sakrijem grudnjakom. Otkako ga ne nosim, počela sam da se osećam dobro u svom telu i da ga volim takvo kakvo je", zaključila je Đina.

Svi će misliti da ste ugradili silikone: Trik za povećanje grudi koji osvaja svet! (VIDEO)

A photo posted by Gina M. Florio (@gmflorio) on Jan 24, 2016 at 7:04pm PST

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs