Sjajna ideja

Ona nikad ne baca upotrebljene kesice čaja: Njene trikove ćete i vi odmah usvojiti!

Osim što ćete uštedeti, olakšaćete sebi život
Lepi & Zdravi
10:20h Autor:
Ona nikad ne baca upotrebljene kesice čaja: Njene trikove ćete i vi odmah usvojiti!
Foto: Ilustracija / Profimedia

Kao i većina ljudi, i vi verovatno bacite kesicu od čaja nakon što je upotrebite.

Ali, jedna žena se dosetila kako da ih iskoristi na neverovatne, a vrlo korisne načine, i zbog toga više ne baca nijednu!

Poslužite se nekim od ovih trikova, dobro će vam doći.

1. Imate opekotinu na telu? Rešenje je kesica crnog čaja! U crnom čaju nalazi se kiselina koja može da izvuče svu vrelinu koju osećate na opečenom delu kože i da ubrza zaceljivanje rane.

2. Mnogo žena ima problema sa otečenim licem i podočnjacima. Da biste ih uklonili, nisu vam potrebne nikakve skupe kreme, već samo kesice crnog čaja. Tanin iz ovog čaja smiruje i hrani kožu, podmlađuje predeo oko očiju i čini da otoci splasnu.

Ona redovno sipa tečnost za ispiranje usta u veš mašinu: Trik koji će i vas osvojiti! (VIDEO)

Ilustracija / Thinkstock
Ilustracija / Thinkstock

3. Da li ste znali da najobičniji čaj može da podari vašoj kosi sjaj i ukloni perut? Jednostavno, potopite kesicu u vodu, sačekajte da odstoji bar sat vremena, a zatim isperite kosu ovom tečnošću i uradite blagu masažu glave.

4. Antioksidasi iz zelenog čaja mogu da spreče rast, pa čak i uklone bradavice na koži. Jednostavno, ohlađenu kesicu zelenog čaja stavite na bradavicu, a preko zalepite flaster. Nakon 15 minuta, zamenite drugom kesicom i ostavite da deluje još 15 minuta.

5. Rešenje za neprijatan miris obuće takođe se krije u kesicama čaja. Suvu kesicu stavite u cipele ili patike i ostavite da stoji preko noći - kesice će upiti sve neprijatne mirise.

6. Ukoliko kod kuće gajite cveće, kesice čaja vam mogu biti od neprocenjive pomoći - one dokazano sprečavaju razvoj gljivica! Jednostavno, pored zasada cveća, zasadite i iskorišćenu kesicu čaja, najbolje crnog zbog tanina. Umesto kesice, možete koristiti i listove biljaka koje se uglavnom koriste za čaj.

Kako da gajite lekovito bilje u kući: Jeftino i jednostavno!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

7. Gomila masnih i skorelih sudova je noćna mora svake žene. Ali, ne morate da ih ribate i satima stojite pored sudopere - jednostavno, napunite sudoperu ili veliku posudu vodom, potopite posuđe i stavite unutra jednu kesicu čaja. Ostavite da odstoji preko noći, a ujutro ćete biti fascinirani sa kojom lakoćom se naslage i masnoće skidaju.

8. Još jedna noćna mora domaćica svakako je umrljano ogledalo. Najviše se prlja ono u kupatilu, jer se svakodnevno nehotice isprska vodom, zbog čega se pojavljuju fleke. Rešenje je jednostavno - skuvajte nekoliko kesica čaja, pa u tu vodu umočite krpu za brisanje i pređite preko ogledala - bićete oduševljeni!

9. Neprijatni mirisi od namirnica lako se uvlače u kožu ruku i vrlo često nikako ne možemo da ih isperemo. Ali, jedno trljanje prstiju kesicom čaja rešiće problem.

10. Kesica čaja može da reši čak i problem bolnih i upaljenih desni! Jednostavno, stavite jednu ili dve kesice čaja u usta i one će vrlo brzo zaustaviti oticanje i krvarenje.

Iskorišćene kesice čaja možete da čuvate u frižideru u zatvorenoj posudi i koristiti po potrebi.

Nanela je sodu bikarbonu ispod očiju: Razlog? Fenomenalan! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs