Eliksir mladosti

Mesec dana pili ekstrakt nara: Iskustvo 60 ljudi izazvalo haos!

Otkrili su značajan pad markera povezanih s oštećenjima ćelija koji mogu izazvati oslabljenje funkcija mozga, mišića, jetra i bubrega, kao i učinke starenja na koži
Lepi & Zdravi 22.02.2016. - 17:25h Autor: kucnilekar.com
Foto: Shutterstock

Nar usporava proces oksidacije u telu i prirodna je zaštita od procesa starenja, utvrdili su naučnici.

 

Pomaže u sprečavanju srčanih bolesti, smanjuje stres i čak se pokazao uspešnim u poboljšanju seksualnog života!

 

Ako sve to nije bilo dovoljno da vas uveri da isprobate nar, možda će sledeći argument: naučnici ovaj plod nazivaju eliksirom mladosti.

 

Naime, ekstrakt celog ploda, uključujući srž, koru i semenke, u obliku je kapsula konzumiralo svakodnevno 60 volontera tokom mesec dana. Naučnici su pratili aktivnost ove hemikalije u njihovim telima upoređujući ih s onima koji su uzimali placebo.

 

Otkrili su značajan pad markera povezanih s oštećenjima ćelija koji mogu izazvati oslabljenje funkcija mozga, mišića, jetra i bubrega, kao i učinke starenja na koži.

 

Doktor izveo eksperiment na sebi i smršao 20 kg: Sada znam šta je život bez bolesti! (VIDEO)

 

Usporavanje procesa starenja nije dosad bila poznata korist koju donosi konzumiranje nara. Nar, čini se, usporava proces oksidacije ili rđanje DNK u ćelijama koje se prirodno javlja tokom vremena, utvrdili su naučnici u jednoj privatnoj španskoj laboratoriji.

 

Taj eliksir mladosti se, tvrde oni, nalazi u malim količinama u soku, ali uglavnom u nejestivoj kori i beloj srži koja je pretvorena u pilule i piće.

 

"Jako smo uzbuđeni zbog ovog istraživanja za koje verujemo da pokazuje kako redovna konzumacija ekstrakta nara može usporiti proces oksidacije DNK", kaže dr Serđo Strejtenberger, vođa istraživanja.

 

"Starenje možemo posmatrati kao rđanje ili oksidovanje. Značajan je svaki napredak koji dovodi organizam u stanje da se uspešno brani od tog procesa", zaključio je on.

 

U telu se pravi talog negativnih misli i emocija: Očistite organ po organ, nestaće i bolesti!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...