Vredi probati

Receptura slavnog lekara iz 17. veka: Mešavina biljaka koja leči čak 42 bolesti! (RECEPT)

Osmislio ga je čuveni švedski lekar, rektor medicine dr Samsta, koji je i sam pomoću te mešavine doživeo čak 104 godine
Lepi & Zdravi
20:56h
Receptura slavnog lekara iz 17. veka: Mešavina biljaka koja leči čak 42 bolesti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ko svaki dan ujutro i uveče pije švedsku grenčicu, ne trebaju mu nikakvi drugi lekovi - tvrde oni koji ga redovno konzumiraju!

Kunu se u njega jer krepi telo, jača nerve i krvnu sliku, sprečava drhtanje ruku i nogu. Ukratko, deluje protiv svih bolesti. Telo ostaje čvrsto, a lice mladoliko i lepo.

Švedska grenčica je mešavina biljaka napravljena prema originalnoj recepturi, koja datira još iz 17. veka. Osmislio ga je čuveni švedski lekar, rektor medicine dr Samsta, koji je i sam pomoću te mešavine doživeo čak 104 godine.

Sastavljena je od dvadesetak lekovitih biljaka, uključujući i venecijanski terijak, koje se nalaze u većini propisa starije evropske farmaceutske literature, a poznate su po svojoj aromatičnosti i deluju na poboljšanje apetita i normalizaciju probave, ali i kod mnogih drugih bolesti koje nas tokom života pogađaju.

Tako Stari rukopisi dr. Samste u 46 tačaka razjašnjavaju kako ovaj eliksir leči svaku bolest. Švedsku grenčicu je iz zaborava izvukla austrijska travarka Marija Treben, koja je knjigom Zdravlje iz Božje apoteke švedsku grenčicu učinila svetski poznatom. Snaga ovog eliksira leži u hiljadama svedočanstava ljudi koji su je koristili i kojima je dokazano pomogla.

Doktorka Nada Macura otkriva: Ovaj napitak je vitaminska bomba za organizam! (RECEPT)

Švedska grenčica ili gorke švedske kapi je alkoholna tinktura određene kombinacije biljaka. Ova mešavina sigurno spada u najvažnije kućne lekove. Treba poznavati svojstva ovog eliksira jer na taj način možete jednostavno i delotvorno rešiti mnoge bolesti i tegobe.

Vrlo zanimljivo je pročitati popis situacija i bolesti u kojima možemo primeniti ovaj eliksir. Taj popis obično se naziva Stari rukopis i nezaobilazno ga je pročitati ako želite bilo šta da znate o ovom eliksiru. Ceo popis je iz starijeg doba, ali je sve to primenjivo i danas. Umesto da držite razne vrste kućnih lekova, bilo bi dobro da se osigurate da imate ovaj jedan. Poslužiće vam i kao lek i kao preventiva.

Stari rukopis dr. Samste

1. Ako je češće mirišemo ili udišemo, vlažimo teme, stavljamo na glavu navlaženu krpu, otklanja bol i vrtoglavicu, jača pamćenje i mozak.

2. Pomaže kod mutnih očiju, otklanja crvenilo i sve bolove, čak i kad su oči upaljene, mutne i nejasne. Nestaju i pege i siva mrena, ako pravovremeno navlažimo uglove očiju ili stavimo vlažnu krpu preko zatvorenih očiju.

Najkraći recept za prirodni lek: Da štitna žlezda bolje radi!

3. Boginje i osipe svih vrsta, kao i kraste u nosu ili na bilo kojem drugom mestu na telu, možemo izlečiti ako ih često i dobro navlažimo kapljicama ove tinkture.

4. Kod zubobolje uzmemo jednu punu kašiku eliksira sa malo vode i tu tečnost držimo neko vreme u ustima ili bolni zub navlažimo krpom. Bol prestaje i gnjiljenje slabi.

5. Bubuljice na jeziku ili ostale povrede upornim vlaženjem sa ovim eliksirom ćemo u kratkom roku izlečiti.

6. Ako nam je grlo upaljeno ili bolesno, tako da hranu i piće teško gutamo, uzimamo kapljice ujutro, u podne i uveče, polako ih pijemo i one izvlače temperaturu i leče ždrelo.

7. Ako imamo grčeve u želucu, uzmemo kod napada jednu punu kašiku eliksira.

8. Kod grčeva uzmemo tri pune velike kašike eliksira polagano jednu za drugom i uskoro ćemo osetiti olakšanje.

Tihe ubice koje jedemo svaki dan: Ovih 5 namirnica treba da izbacite iz ishrane!

9. Kapljice rasteruju gasove u telu i hlade jetru, otklanjaju sve želudačne tegobe i one u stomaku, pa pomažu kod zatvora stolice.

10. Odlično su sredstvo za želudac, kad on slabo probavlja i ne zadržava hranu.

11. Takođe pomažu kod bolova u žuči. Ako svakodnevno ujutro i uveče uzimamo po punu kašiku kapljica, a preko noći stavljamo obloge sa njima, svi bolovi će nestati.

12. Kod vodene bolesti, šest nedelja uzastopno uzimamo ujutro i uveče po jednu punu kašiku eliksira u belom vinu.

13. Kod bolova i šuma u ušima, sa eliksirom navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomaže i čak vraća izgubljeni sluh.

14. Ako žena ima bolove u materici, tri dana uzastopno dajemo joj ujutro punu kašiku eliksira u crvenom vinu, nakon pola sata treba prošetati, zatim može doručkovati, ali nikako piti mleko.

Krvni pritisak se leči prema godinama starosti: Tabela referentnih vrednosti! (FOTO)

15. Ako poslednjih 14 dana trudnoće uzmete ujutro i uveče po jednu kašiku eliksira, pospešićete porođaj. Kako bi se što lakše rešila posteljice, porodilji dajemo svaka dva sata punu kafenu kašičicu gorčice, tako dugo dok posteljica ne izađe bez porođajnih bolova.

16. Ako se posle porođaja kod dojenja pojave upale, stavljanjem obloga sa gorčicom brzo će nestati.

17. Deci pospešuje izbijanje ovčijih boginja. Deci dajemo eliksir zavisno od uzrasta, razređen sa vodom. Kada se boginje počnu sušiti, češće ih vlažimo eliksirom pa ožiljci neće ostati.

18. Deci i odraslima koristi protiv glista, čak i pantljičare. Na pupak zavežete navlaženu krpu i pazite da bude uvek vlažna.

19. Kod žutice će sve tegobe brzo nestali, ako tri puta dnevno uzimamo po jednu veliku kašiku eliksira, a na otečenu jetru stavljamo obloge.

Pucaćete od energije: Tri kašike ovog leka leče anemiju i štite od virusa! (RECEPT)

20. Otvara sve hemoroide, leči bubrege, pomaže da tečnost izađe iz tela bez dodatnih kura, otklanja depresiju i melanholiju i reguliše apetit i probavu.

21. Takođe leči unutrašnje hemoroide, ako ih u početku češće kvasimo, te ih uzimanjem švedske gorčice omekšamo, naročito je delotvorna ako to činimo pre spavanja. Sa spoljašnje strane valja staviti natopljen komad vate. Pomaže da oteče suvišna krv i smanjuje osećaj pečenja.

22. Ako je neko u nesvesti, otvorimo mu usta, ulijemo mu veliku kašiku eliksira i bolesnik će doći k sebi.

23. To sredstvo otklanja i bolove kod grčeva ako ga uzimamo, tako da oni s vremenom prestanu.

24. Kod plućne tuberkuloze uzimamo eliksir ujutro natašte, a kura mora trajati šest nedelja.

25. Ako žena izgubi menstruaciju ili ako je ona prejaka, neka uzima eliksir tri dana i to neka ponovi dvadeset puta. Ako je menstruacija bila preobilna, smiriće se, ako je izostajala uspostaviće se.

26. To sredstvo pomaže i kod belog pranja.

Izlečite sve simptome prehlade i gripa za tren oka: 5 dragocenih saveta naših baka!

27. Ako nekoga muči padavica (epilepsija) valja mu eliksir odmah dati. Bolesnik mora tada uzimati isključivo to sredstvo, jer ono jača napadnuti nervni sistem kao i telo i čuva nas od svih bolesti.

28. Leči oduzetost, otklanja vrtoglavicu i mučninu.

29. Ako neko ima groznicu, teperaturu i potpuno je slab, dajemo mu jednu veliku kašiku eliksira i bolesnik će, ako ne koristi druga sredstva, ubrzo doći k sebi, puls će se smirivati, pa iako je temperatura jako visoka, bolesnik će se uskoro osećati bolje.

30. Eliksir pomaže i lečenju raka, starih bradavica i ispucale kože. Ako je rana stara i gnojna ili ako je izraslo na njoj divlje meso, valja sva dobro isprati belim vinom, a zatim staviti na to krpu nakvašenu eliksirom. Kapljice otklanjaju otoke i bolove kao i divlje meso i rana počinje da zarasta.

31. Bez opasnosti leči sve rane, bilo posekotine ili ogrebotine, ako ih češće kvasimo eliksirom. Uzmemo krpu, namočimo je u eliksir i njome prekrijemo rane. Kroz kratko vreme bol nestaje, sprečava nastanak infekcije i gnojenja, leči i stare prostrelne rane.

32. Otklanja sve ožiljke, i kad su jako zastareli, brazde i posekotine, ako ih natopimo kapima 40 puta. Iza svih rana izlečenih tim kapljicama ne ostaju ožiljci.

33. Iz temelja leči i sve fistule, i kad se čini da su neizlečive: povreda može biti neograničeno stara.

Sirup koji topi kamen u bubregu: Izbacite pesak za nekoliko dana! (RECEPT)

34. Leči sve povrede usled opekotina, bile one uzrokovane vatrom, vrelom vodom ili mašću, ako ih istrajno kvasimo eliksirom. Sprečava nastajanje plikova, leči čak u potpunosti i gnojne mehure.

35. Kod jake slabokrvnosti eliksir vraća izgubljenu boju. Ako ga jedno vreme uzimamo svako jutro, čisti krv i stvara novu, pa pospešuje i cirkulaciju.

36. Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako eliksir uzimamo ujutro i uveče i ako na bolna mesta stavljamo krpu natopljenu eliksirom.

37. Leči ozebline na rukama i stopalima, čak i ako su nastale otvorene rane. Ako je to moguće što češće, posebno tokom noći na ta mesta stavljamo nakvašenu krpu.

Sitne promene na koži lica: Šta zapravo znače i kada je vreme za lekara

38. Na kurje oči stavljamo eliksirom natopljen komadić vate i vodimo brigu o tome da vata na bolnom mestu uvek bude vlažna. Nakon tri dana kurje oči otpadaju ili ih bez bolova možemo odstraniti.

39. Leči i ugrize besnih pasa i ostalih životinja, ako kapljice popijemo leče i uništavaju sve otrove. Na rane stavljamo vlažnu krpu.

40. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti je dobro da ih uzimamo više puta na dan, jer leče kužne čireve i otoke, čak i ako su već zahvatile i vrat.

41. Ko po noći ne može dobro da spava, neka uzme eliksir pre spavanja. Kod nesanice izazvane nervozom stavimo na srce krpu natopljenu razređenim eliksirom.

42. Pijanog čoveka sa dve kašike tog eliksira možemo u tren oka otrezniti.

Napomena: Eliksir nikada ne treba piti sa mlekom, a možete ga nabaviti u svim bolje snabdevenim biljnim apotekama.

Izbacite sve otrove iz tela za 3 dana: Metod koji sprečava rak, izbacuje masnoće i višak vode!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs