Iznenadićete se

Vodič kroz vaginu: Sramota je koliko žena ovo ne zna! (FOTO)

Uzmite ručno ogledalo i upoznajte svoju intimu

Lepi & Zdravi 09.11.2015. - 13:05h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Kada su naučnici kroz istraživanje ispitivali žene o intimnim delovima, ostali su šokirani rezultatima - čak 29 odsto nije znalo gde se nalazi klitoris!

 

Iako ne žele da priznaju, većina dama zaista ne zna šta se sve nalazi "tamo dole" i koje su funkcije različitih delova ženskog polnog organa.

 

Ali, evo prilike da naučite! Uzmite ručno ogledalo i upoznajte svoju intimu:

 

Prepucijum (klitoralna prevlaka)
U pitanju je mala prevlaka skoro na samom vrhu, a ugledaćete je kada razmaknete i spoljašnje i unutrašnje usne vagine. Služi da zaštiti klitoris, a povlači se unutra kada vam odnos ne prija, objašnjava ginekolog Loren Strejčer.

 

Vagina i neprijatan miris: Zbog čega nastaje i kako ga se rešiti?

 

 

 

 

 

"Glans" klitoris
Povucite klitoralnu prevlaku na gore i pojaviće se - spoljašnji deo klitorisa i mesto kroz koje izlazi tečnost prilikom orgazma. Ovo osetljivo mesto sadrži neverovatnih 8.000 superosetljivih nerava, a što je bliže vaginalnom otvoru, veće su šanse da doživite orgazam tokom penetracije.

 

"Noge klitorisa"
Poznat još i po nazivu corpus cavernosum, ovaj deo klitorisa povezan je sa "glans" delom. Nalaze se unutar tela, pa nisu ni vidljive, ni opipljive. Sadrže erektilno tkivo, pa tokom seksa obezbeđuju bolju prokrvljenost.

 

Mokraćni otvor
Maleni otvor koji se nalazi ispod samog klitorisa služi za izbacivanje urina, a kod 10 odsto žena i za orgazam, ali ne pripada erogenim zonama.

 

Oblik, dužina i širina: Koje su prosečne proporcije vagine?

 

 

 

 

 

Otvor vagine
Svi dobro znamo čemu služi, ali je manje poznato da otvor vagine nije osetljiv i ima mnogo manje nervnih završetaka od klitorisa, pa je zbog toga većini žena teško da dožive orgazam samo penetracijom, bez stimulacije klitorisa, ističe dr Strejčer.

 

G-tačka
Splet nerava koji se nalazi oko 7 centimetara duboko u vagini sa gornje strane (bliže stomaku nego leđima), predstavlja G-tačku žene. Još uvek nije otkriveno da li je u pitanju produžetak klitorisa ili posebna struktura, ali oko jednog se svi slažu - njena stimulacija je neverovatno prijatna.

 

Grlić materice
Na ovom mestu završava se vaginalni kanal. Dužina varira od žene do žene, ali to je u proseku oko 13-14 centimetara unutar vagine. Da li ste znali da se i stimulacijom grlića materice može doći do neverovatnog orgazma? Samo vam je potreban pažljiv partner i strpljenje da ga pronađete i doživečćete nezaboravno iskustvo, objašnjava doktorka.

 

5 neprijatnih situacija u seksu koje je svaka dama prošla, a nijedna ne govori o tome!

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...