Budite oprezni

Pila je 3 šolje zelenog čaja dnevno: Ono što joj se desilo zapanjilo je sve lekare!

Lekari su prvo posumnjali da infekciju urinarnog trakta i poslali je kući uz prepisan antibiotik, ali grdno su se prevarili
Lepi & Zdravi 26.09.2015. - 15:29h
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedna srednjoškolka (16) iz Velike Britanije javila se u bolnicu zbog vrtoglavice, glavobolje, mučnine i strašnih bolova u želucu.

 

Lekari su prvo posumnjali da infekciju urinarnog trakta i poslali je kući uz prepisan antibiotik. Nakon dve doze, simptomi su se pogoršali, pa je devojka morala ponovo da ode u bolnicu. Do tada je već dobila i žuticu, a lekari su iz toga shvatili da je u reč o oboljenju jetre.

 

Posumnjali su na hepatitis, ali devojka je odgovorno tvrdila da ne pije alkohol i ne uzima droge, kao i da nije putovala u inostranstvo i nikad nije primila transfuziju.

 

Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo šta joj se desilo nakon godinu dana!

 

Kada su je doktori ponovo ispitali šta je sve konzumirala, devojka je priznala da je naručivala kineski zeleni čaj preko interneta, kako bi na taj način pokušala da izgubi kilograme. Nekoliko meseci pila je tri šoljice dnevno.

 

Ali, problem je u tome što mlada devojka zapravo nije imala pojma šta zapravo unosi u organizam, jer je većina sastojaka navedena na kineskom!

 

Lekari su joj odmah zabranili da pije čaj i dali joj infuziju i odgovarajuću terapiju, a njenim roditeljima naložili da donesu napitak na ispitivanje.

 

Ispostavilo se da čaj koji je devojka pila sadrži sastojak pod nazivom camellia sinensis, vrstu zimzelene biljke od koje se pravio čaj, a koji je kod devojke izazvao hepatitis.

 

Stavila je jaje u vazelin i nanela na kožu: Kad vidite zašto, radićete isto svakog dana!

 

Nakon kratkog boravka u bolnici, devojka je puštena na kućno lečenje, a nakon dva meseca, njena jetra se oporavila i sada je u normalnom stanju.

 

Inače, lekari upozoravaju da je preterana konzumacija zelenog čaja više puta povezivana sa bolestima jetre, pa treba strogo paziti na količinu.

 

Ali, za nesrećni slučaj ove devojke ne treba kriviti sam čaj, već pesticide i sastojke koji imaju zadatak da utiču na gubitak težine kod korisnika.

 

60 dana jeo samo zdravu hranu: To je najgora odluka u mom životu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...