Neverovatan eksperiment

Nije se okupao 12 godina: Naučnik objasnio zašto i poručio svima da urade isto!

Niko se do sada nije setio da sprovede istraživanje na ljudima koji se svakog dana tuširaju, kako bi utvrdili da li je to zdravo i koliko, kaže Vitlok
Lepi & Zdravi
10:06h Autor:
Nije se okupao 12 godina: Naučnik objasnio zašto i poručio svima da urade isto!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Naučnik Dejv Vitlok došao je na veoma neobičnu ideju za eksperiment koji je želeo da obavi na sebi - da se nikad više ne tušira!

Ovaj hemijski inžinjer praktikuje izbegavanje kade već punih 12 godina, sa objašnjenjem da želi da sačuva dobre bakterije na koži! Umesto kupanja, Dejv se dva puta dnevno prska sprejom koji sadrži žive bakterije, prenosi Dejli mejl.

"Niko se do sada nije setio da sprovede istraživanje na ljudima koji se svakog dana tuširaju, kako bi utvrdili da li je to zdravo i koliko. To je bila osnova ove moje odluke i verujem da je to ispravno. Voleo bih da ceo svet učini isto što i ja", kaže Vitlok.

Ne tuširate se svaki dan, ne perete kosu redovno: Evo šta radite svom telu!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Verovatno vam se već smučilo od pomisli kako izgleda čovek koji se nije okupao više od jedne decenije, ali Dejv tvrdi da mu je higijena vrlo važna - povremeno sunđerom skida prljavštinu sa svog tela.

Na pitanje kako je uopšte došao na ideju da uradi ovako nešto, Dejv Vitlok je objasnio:

"Moja tadašnja devojka me je pitala da li možda znam zašto njen konj voli da se valja po blatu tokom leta. Odgovorio sam joj ono u šta sam siguran: Životinje to ne bi radile, da na bilo koji način štete sebi", ističe on.

Vitlok je istakao i da savremena higijena koja uključuje mnoštvo hemikalija iz kupki i šampona, ozbiljno narušava prirodnu ravnotežu dobrih bakterija na koži. On dodaje i da je to razlog zašto je ljudski organizam sve slabiji i podložniji spoljašnjim uticajima.

Šta mislite o doktorovom potezu? Da li biste ikada učinili isto? Podelite sa nama uz komentarima!

Nije prala kosu 31 dan: Evo šta joj se desilo nakon eksperimenta! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs