O-la-la!

Talentovane za hranu i ljubav: 6 trikova kako Francuskinje mršave!

Zaboravite dijete bez ugljenih hidrata i uživajte u ukusnoj hrani uz nekoliko pravila
Lepi & Zdravi
04:06h Autor:
Talentovane za hranu i ljubav: 6 trikova kako Francuskinje mršave!
Foto: Shutterstock

Francuskinje uživaju u raznolikim pecivima, zgražavaju se od pomisli na vežbanje u teretani, misle da je hrana jedan od najvećih užitaka u životu - i ne goje se! Ishrana na francuski način vam može pomoći u održavanju vitke linije i zdravlja.

7 stvari koje nikada nećete naći u ormaru Francuskinje: Žene od stila ne nose veštačke materijale!

Evo nekih osnovnih pravila:

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

1. Veličina je bitna

Jedite male porcije visokokvalitetne hrane češće. Razmišljajte o kvalitetu, a ne o kvantitetu. Uživajte u njoj u pravom smislu te reči: jedite polako i dajte sebi vremena za svaki zalogaj.

2. Jedite u društvu

Naučnici su otkrili da gotovo dve trećine Francuza svakodnevno jede kod kuće sa porodicom. Za vreme obroka u društvu više ćete pažnje posvetiti pričanju i sporije ćete jesti, pa ćete pre primetiti da ste siti. Isprobajte ovo tako što ćete uvek večerati u isto vreme i isključiti televizor i kompjuter.

3. Ne verujte u sve

Nova istraživanja svakodnevno donose priče o „dobroj" i „lošoj" hrani. To mogu da budu jaja, mleko i mlečni proizvodi, čokolada ili ugljeni hidrati. Francuzi ne mare previše za istraživanja. Oni su svoja saznanja o hrani primili od predaka. S obzirom na to da se ne plaše „loše" hrane, neće se ni odricati nje.

Kratak test otkriva koliko ste zapravo stari: Rezultati su šokirali mnoge!

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

4. Radite ono što volite

Zaboravite znojenje u teretani - Francuzi ostaju u formi jednostavnim načinom života, koji ne uključuje sate provedene u saobraćajnim gužvama. Umesto toga hodaju ili voze bicikl i tako stižu do željenog odredišta. Pešače jer uživaju u tome, a ne zato jer je to nešto što moraju da rade da bi bili u formi.

5. Uživajte u vinu

Crno vino, jedna od osnovnih namirnica francuske ishrane, veoma je zdravo. Osim što je dobro za srce, pomaže u sprečavanju bolesti desni. Istraživanje je pokazalo da oni koji nekoliko puta nedeljno piju jednu do dve čaše vina, imaju manju sklonost ka gojenju od onih koji nisu pili.

Pre i posle šminke: Evo kako je devojka sakrila sve nedostatke! (VIDEO)

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

6. Slatko za kraj

Francuska ishrana ostavlja mesta i za deserte poput punomasnog sira ili tamne čokolade. Obrok završite komadićem jednog ili drugog - takozvanim jelom za kraj. Hrana koju odaberete mora da bude dobra, nešto što jako volite. Ali uzmite samo malo i jedite polako, uživajući što duže možete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs