Supa od kostiju nije samo ukusna supa, već prava prirodna mešavina za jetru, bubrege, mozak, zglobove i krvne sudove!

Ovo piće je kao generalno čišćenje za celo telo. Pomaže našem unutrašnjem "filteru" - jetri - da se vrati u radni red i istovremeno poboljšava funkcionisanje drugih važnih organa.

Naša jetra je vredan radnik bez slobodnih dana.

supa-od-kostiju.jpg
Foto: Shutterstock

Kako kažu, niko nije nezamenljiv, ali jetra je izuzetak! Ovo telo radi danonoćno, bez pauze za ručak ili slobodnih dana. Zamislite: filtrira našu krv, uklanja sve gadosti, održava metabolizam i generalno održava celo telo u dobroj formi.

I šta mi radimo? Bacimo joj neki težak posao: ili rođendansku tortu sa šampanjcem, ili šašlik sa pivom... A onda je stres, ekologija - jednom rečju, opterećenje jadne jetre je takvo da je vreme za stvaranje sindikata!

Saveznici jetre: koktel aminokiselina i minerala

Ovde naša čorba dolazi u pomoć! Koštani bujon je prava riznica aminokiselina, koje rade kao ekipa za popravku ćelija jetre. A selen, sumpor, kalijum, magnezijum i drugi minerali pomažu jetri da se oslobodi masti koju voli da akumulira (baš kao što to radimo na boku posle zime).

Posebno su dragocene omega-3 kiseline - one su kao melem za dušu za jetru. Ove kiseline su poput brisača vetrobranskog stakla koji uklanjaju višak masnoće sa jetrenih uglova i pukotina.

Pravljenje čorbe od kostiju:

shutterstock-1023151501.jpg
Foto: Shutterstock

Sada je najzanimljiviji deo recepta za ovu čorbu. Ništa komplikovano, čak i početnik kuvar može da se nosi sa tim!

Uzmite goveđe i pileće kosti, najbolje sa malom količinom mesa (oko četvrtine koštane mase). Dodajte mešavinu povrća: luk, šargarepu, celer, beli luk, kopar i peršun. A glavni sastojak je kurkuma!

Kosti i meso prelijte hladnom vodom, prokuvajte, skinite penu (ovo je veoma važno!). Zatim dodajte par kašika jabukovog sirćeta i pola kašičice kurkume.

Kada je bujon gotov, potrebno ga je procediti, ohladiti i staviti u frižider. Na površini će se formirati sloj masti - nemojte žuriti da ga bacite! Ova „kapa“ štiti čorbu od kvarenja, a sama mast sadrži vitamine rastvorljive u mastima - pravo blago!

Preporučuje se uzimanje čorbe Bekhtereva jednu čašu na prazan stomak, poželjno ujutru. Možete ga zagrejati, ali nemojte ga kuvati da biste sačuvali sva korisna svojstva. Kurs je 2-3 nedelje, zatim kratka pauza i možete ga ponoviti.

Šta ćeš osećati?

  • Ne očekujte čudo sledećeg dana - naše telo nije tako dizajnirano. Ali postepeno, iz dana u dan, primetićete neverovatne promene:
  • Varenje će se poboljšati
  • Zglobovi će prestati da "pevaju pesme" pri svakom pokretu
  • Vaša koža će blistati kao kod mlade devojke
  • San će postati dubok i sladak
  • I dobićete toliko energije da ćete poželeti da pomerate planine!

00:55
Kako se prave pilav i domaća supa Izvor: instagram/zalogaj_mr