Osim što redovno posećuje teretanu, pevačica, plesačica i glumica jede kvalitetne obroke koji podržavaju njen intenzivan ritam života i zahtevni režim vežbanja. Prema rečima poznatog trenera Trejsi Anderson, Dženifer Lopez se drži ishrane zasnovane na svežim i organskim namirnicama. "Sve je organsko i vrlo pažljivo osmišljeno, s ravnotežom visokokvalitetnih proteina i hranljivih namirnica," izjavila je Anderson za časopis „People“.

374061_profimedia0959763304_ff.jpg
Foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Jedan od omiljenih doručaka slavne zvezde uključuje jednostavne, ali nutritivno bogate namirnice. Prema pisanju časopisa „In Touch“, Dženifer ujutro često uživa u kombinaciji avokada, granole i bobičastog voća, što je njen omiljeni obrok. Avokado je bogat vlaknima i zdravim mastima koje mogu pomoći u održavanju zdravih nivoa holesterola i smanjenju rizika od koronarne bolesti srca.

369861_profimedia0944618939_ff.jpg
Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Prema istraživanju objavljenom u časopisu „Journal of the American Heart Association“, konzumacija jednog avokada nedeljno može smanjiti rizik od koronarne bolesti srca za 21 odsto. Britanska fondacija za srce (British Heart Foundation) napominje da je ključno gledati na ishranu u celini, a ne fokusirati se na samo jednu namirnicu. Preporučuju ishranu bogatu povrćem, voćem, ribom, mahunarkama i integralnim žitaricama, dok istovremeno treba smanjiti unos soli, šećera i zasićenih masti koje se nalaze u kolačima, keksu i slatkišima.

368102_profimedia0935761780_ff.jpg
Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Granola i bobičasto voće su savršena kombinacija

Iako je granola bogata vlaknima i često je izbor za zdrav doručak, stručnjaci upozoravaju na dodatke poput šećera i zasićenih masti u komercijalno proizvedenim verzijama. Ako se odlučite da je jedete, napravite vlastitu verziju kod kuće ili odaberite one s manje šećera. S druge strane, bobičasto voće, poput borovnica, malina i jagoda odličan je izvor vlakana, antioksidanata i vitamina. Ovo voće, osim što je ukusno, ima nizak glikemijski indeks i podržava zdravlje srca, što ga čini savršenim dodatkom svakoj ishrani. Viktoria Tejlor, dijetolog Britanske fondacije za srce, naglašava kako zamena namirnica bogatih zasićenim mastima (poput maslaca, sira i masnog mesa) nezasićenim mastima (poput avokada, masne ribe, orašastih plodova i maslinovog ulja) može značajno pomoći u održavanju zdravih nivoa holesterola.