Rastvor koji najbolje čisti creva od toksina: Popite ovaj napitak na prazan stomak i videćete kako se kilogrami tope

Jednostavan i prirodan način da najlakše uklonite bakterije i toksine iz vašeg organizma je konzumacija ove mešavine svako jutro

Lepi & Zdravi
Rastvor koji najbolje čisti creva od toksina: Popite ovaj napitak na prazan stomak i videćete kako se kilogrami tope
Foto: Thinkstock

„Čišćenje” debelog creva dobar je način da se reguliše probava i očisti organizam od toksina.

Voda je dobar način da regulišemo probavu i obezbedimo dobro funkcionisanje čitavog tela. Jednostavno potrebno je popiti u toku dana šest do osam čaša mlake vode. Stručnjaci savetuju i konzumaciju svežeg voća i povrća sa visokim sadržajem vode.

voda
foto: Shutterstock

Moguće je i ispiranje debelog creva slanom vodom. Savet je da pomešamo dve kašičice morske soli sa mlakom vodom i da ovaj napitak pijemo na prazan stomak. Voda i morska so stimulisaće pokrete debelog creva u roku od nekoliko minuta.

Takođe biljna vlakna su snažno sredstvo za dobu probavu, ona su esencijalni nutrijenti i ima ih dosta u voću, povrću, žitaricama od celog zrna, orašastim plodovima, semenkama. Mogu regulisati zatvor ali i suviše aktivna creva.

Čišćenje creva
foto: Shutterstock

Međutim rastvor koji ubedljivo najbolje čisti creva jeste mešavina svežeg limunovog soka, jedne kašičica meda i prstohvat soli koje treba pomešati sa toplom vodom i piti ujutru na prazan stomak. Ovaj napitak je dobar način da probudimo organizam i podstaknemo dobar rad debelog creva.

Preporučuju se i sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere efikasan su način za čišćenje debelog creva. Pored toga na ovaj način obezbedićemo organizmu i sve hranjive materije i vitamine koji mogu ojačati imuni sistem.

Osim toga i biljni čajevi su tradicionalni lek za creva. Laksativne biljke poput aloe vere i korena belog sleza su snažno sredstvo protiv zatvora.

Stil / eklinika

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs