Čuveni ruski psiholog uvek koristi ovu metodu za izbegavanje žučne rasprave: Kroz samo 2 koraka svakog postavi na mesto

Metoda poznatog ruskog psihologa Aleksandra Savijaša može umnogome da vam pomogne da izbegnete konflikte sa ljudima i tako sačuvate, prvenstveno, psihičko zdravlje.

Lepi & Zdravi
11:59h
Čuveni ruski psiholog uvek koristi ovu metodu za izbegavanje žučne rasprave: Kroz samo 2 koraka svakog postavi na mesto
Foto: Printscreen Youtube / Alexander Sviyash

Rasprava nikada nije izrodila ništa lepo, štaviše, narušavaju i psihičko i fizičko zdravlje, te je vrlo preporučljivo izbegavati ljude koji su skloni sukobu. Međutim, ukoliko se nađete u nekoj baš neprijatnoj situaciji, uvek se setite čuvenog ruskog psihologa Aleksandra Svijaša. Slovi za jednog od najcenjenijih stručnjaka koji je stekao veliku popularnost na osnovu svojih knjiga o veštinama življenja, kao i odnosima sa ljudima. A posebno se izdvojila njegova metoda za izbegavanje svake svađe sa drugim osobama.

Prvi korak

Ako neko želi da se svađa s tobom, znači da mu je od tebe nešto potrebno. Napad je često naš podsvesni način da prikrijemo dublji uzrok nezadovoljstva. Zato se uvek prvo zapitaj o čemu se zapravo radi, šta neko zaista očekuje od tebe u određenoj situaciji. U pitanju mogu biti nedostatak (samo)poštovanja, poverenja, ljubavi, topline i pažnje, strah od nečega.

Drugi korak

Daj sve od sebe da se ponašaš normalno i da jasno staviš do znanja da ne želiš da se svađaš. Ključ je u tome da ne odgovaraš na provokacije.

S druge strane, jako je bitno da za svoju smirenost ne očekuješ neku posebnu zahvalnost od osobe koja je pokušala da započne konflikt. Neka ti bude dovoljno to što ste svi na miran način dobili ono što vam treba – on/a pozitivne vibracije, ti mir.

Veoma važna napomena

Metoda za izbegavanje sukoba ruskog psihologa Aleksandra Svijaša nikako se ne odnosi na porodično, ili bilo koju drugu vrstu, zlostavljanja i nasilja, gde odmah treba reagovati, prijaviti nadležnim službama i otići od osoba koje vam nanose bol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs